Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verwachtingen TSMC opsteker voor chipsector

Gepubliceerd op 18 juli 2019 08:45 | Views: 2.599

ASML 15:25

310,40 -2,05 (-0,66%)

HSINCHU (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Taiwanese chipmaker Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) verwacht dat de vraag naar zijn chips in het derde kwartaal sterker aantrekt dan analisten hadden verwacht. De sterke vooruitzichten van de toeleverancier van Apple zijn een meevaller voor de chipsector.

TSMC had in eerdere meetperiodes nog flink last van de afzwakkende vraag naar smartphones. Ook dreigden Amerikaanse sancties tegen Huawei voor een sterke dip te zorgen. Elektronicagigant Samsung kwam onlangs om die redenen nog met tegenvallende resultaten.

In Amerikaanse dollars gemeten daalde de omzet in het tweede kwartaal 1,4 procent tot 7,75 miljard dollar. Voor het derde kwartaal gaat TSMC uit van een omzet tussen 9,1 en 9,2 miljard dollar. Analisten gingen in doorsnee uit van een omzet van 8,9 miljard dollar in het lopende kwartaal.

Verwachting

De nettowinst daalde bij de belangrijke klant van de Nederlandse chipmachinemaker ASML in het tweede kwartaal 7,6 procent tot iets minder dan 66,8 miljard Taiwanese dollar. Ook dat resultaat was beter dan waar kenners op rekenden.

TSMC verwacht in het derde kwartaal onder andere te profiteren van een toename in de vraag naar 5G-apparatuur, liet topman C.C. Wei weten in de analistenpresentatie. Daarnaast stuwen lanceringen van nieuwe smartphonemodellen de vraag naar chips, zo is zijn verwachting.

Tegelijkertijd blijft de tragere economische groei de chipmaker parten spelen. Desondanks denkt Wei dat de bodem in de vraag naar chips inmiddels achter de rug is.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 67% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare