Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Minder interesse in clouddiensten SAP

Gepubliceerd op 18 juli 2019 07:48 | Views: 1.636

WALLDORF (AFN/BLOOMBERG) - Softwarebedrijf SAP heeft minder nieuwe orders voor zijn clouddiensten binnengehaald in het tweede kwartaal. De groei van het aantal klanten kwam uit op 15 procent in de maanden april tot en met juni, terwijl het bedrijf in de eerste drie maanden nog een toename van 26 procent noteerde.

SAP zet vol in op de overgang naar cloudsoftware. De omzet daaruit groeide met 40 procent tot 1,7 miljard euro. De totale omzet van SAP kwam 11 procent hoger uit op 6,6 miljard euro.

Cloudsoftware is vaak in het begin iets minder winstgevend dan traditionele software-installaties, waardoor het bedrijf zich nu ook op de winstgevendheid richtte. Die ging bij de divisie waar cloudsoftware onder valt flink omhoog, maar loopt nog wel achter bij de andere divisies.

De winst daalde met twee derde tot 475 miljoen euro. Dat kwam vooral door de kosten van overnames.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Roze bril 18 juli 2019 09:27
    quote:

    Bob777 schreef op 18 juli 2019 08:26:


    Werken in de cloud simpele techniek met een hoop bla bla duur verkocht. Daar wordt op een bepaald moment doorheen geprikt en dat krijgt de hele ICT hoek enorme klappen.

    Ik vermoed dat jij van SAP niet erg veel af weet. Zo simpel is het niet om een cloud-platform aan te bieden waarmee bedrijven al hun processen kunnen beheren zonder de mogelijkheid te verliezen om deze aan te passen aan hun benodigdheden.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare