Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Klein openingsverlies voor Damrak'

'Klein openingsverlies voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Damrak lijkt dinsdag met een klein verlies te gaan openen. De andere Europese beurzen zullen naar verwachting eveneens licht lager beginnen. Beleggers houden de blik vooral gericht op de stroom van kwartaalcijfers die deze week naar buiten komt.

De markten verwerken daarnaast het nieuws dat er in de Verenigde Staten geen Republikeinse meerderheid is voor de nieuwe zorgwet. Twee senatoren uit de partij van president Trump hebben aangekondigd tegen de nieuwe zorgwet te zullen stemmen. Eerder lieten twee andere Republikeinse senatoren al weten tegen te stemmen. Het wetsvoorstel dat Obamacare moet vervangen haalt daardoor geen meerderheid in de Senaat.

Op het Damrak kondigde speciaalchemiebedrijf DSM aan een exclusieve samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten met zijn Chinese branchegenoot Nanjing Cosmos over de productie van uv-filters die verwerkt worden in bijvoorbeeld zonnebrandcrème. Financiële details werden niet vermeld.

Novartis

Philips maakte de overname bekend van TomTec, een Duits bedrijf voor medische beeldvorming. Er werd geen overnamesom gemeld.

In Zürich opende Novartis zijn boeken. De Zwitserse farmaceut boekte in het tweede kwartaal meer winst. De omzet daalde echter licht vanwege concurrentie van imitatiemedicijnen waardoor de prijzen onder druk stonden. De verwachtingen voor heel 2017 werden gehandhaafd.

Lufthansa

In Frankfurt staat Lufthansa in de schijnwerpers. De Duitse luchtvaartgroep liet op basis van voorlopige cijfers weten een goed eerste halfjaar achter de rug te hebben. Mede daardoor verwacht Lufthansa over heel 2017 meer winst te boeken dan waar zij tot dusver van uitging.

In Parijs zal BNP Paribas mogelijk bewegen. De Franse bank moet in de VS een boete betalen van 246 miljoen dollar wegens manipulatie van valutakoersen. BNP heeft daarover een schikking getroffen met de Federal Reserve.

Euro

De Europese beurzen sloten maandag verdeeld. De AEX-index won 0,1 procent op 521,50 punten en de MidKap steeg 0,5 procent tot 818,25 punten. Parijs en Frankfurt verloren tot 0,4 procent. Londen klom 0,4 procent. De Amerikaanse aandelenmarkten gingen nagenoeg vlak de handel uit.

De euro was 1,1525 dollar waard, tegen 1,1470 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 45,97 dollar. Brentolie kostte een fractie minder op 48,40 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links