Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstval Bank of America valt mee

CHARLOTTE (AFN) - Bank of America heeft zich de afgelopen maanden onder lastige marktomstandigheden staande gehouden. De op een na grootste kredietverlener van de Verenigde Staten zag de winst dalen, maar minder sterk dan marktkenners hadden gevreesd, blijkt uit de maandag gepresenteerde tweedekwartaalcijfers.

Bank of America boekte een nettowinst van 4,2 miljard dollar (3,8 miljard euro), tegen 5,1 miljard dollar een jaar eerder. De daling werd grotendeels veroorzaakt door de lage rente. De rentebaten vielen daardoor terug van 10,5 miljard naar 9,2 miljard dollar. De totale inkomsten zakten met 7 procent tot 20,4 miljard dollar.

Daar komt bij dat Bank of America flink meer geld opzij moest zetten om verliezen op slechte leningen op te vangen. De kredietvoorzieningen namen met een kwart toe tot bijna 1 miljard dollar. Dat speelt bij meer Amerikaanse banken, vooral als gevolg van de langdurige malaise bij zakelijke klanten in de olie- en gassector.

Obligatiehandel

Een flinke toename van de inkomsten uit de obligatiehandel voorkwam een scherpere daling van de winst. Daarbij profiteerde Bank of America, net als zijn branchegenoten JPMorgan Chase en Citigroup, van de recente onrust op de financiële markten. De periode rond het referendum waarin de Britse bevolking voor een vertrek uit de Europese Unie koos, werd gekenmerkt door hoge handelsvolumes en grote koersuitslagen.

Per aandeel kwam de winst uit op 0,36 dollar. Dat was 3 cent meer dan door persbureau Bloomberg gepolste analisten gemiddeld hadden voorzien.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Winst Bank of America onder druk
  2. 12 apr Beursblik: Amerikaanse banken klaar voor aftrap cijferseizoen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Bank of America Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Bank of America Corp

37,030 19:37
+1,260 +3,52%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links