Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Technologiebedrijf TKH neemt last voor kostenbesparingen

Gepubliceerd op 18 juni 2020 08:09 | Views: 2.798

TKH 10:47

40,92 -0,82 (-1,96%)

HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH gaat snijden in de kosten, nu de coronapandemie op de resultaten van het bedrijf drukt. Daarvoor neemt de onderneming een eenmalige last van 3 miljoen tot 5 miljoen euro, zo kwam donderdag naar voren in een handelsbericht.

De last wordt onder andere genomen voor het schrappen van 20 tot 25 banen. Ook worden verschillende kantoren in elkaar geschoven, vooral in de Verenigde Staten.

Het Twentse bedrijf kampt vooral bij zijn divisies voor de industrie en bouwoplossingen met teruglopende inkomsten. Dit kwam onder meer door productiebeperkingen. Daarnaast dalen de investeringen bij klanten die TKH bedient, zoals vliegvelden, machinebouwers en de bedrijven in de robotindustrie. Ook in infrastructurele bouw werd minder geïnvesteerd.

Forse impact

Lockdowns in Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten in april en mei hadden volgens TKH een forse impact. Hoewel vanaf juni versoepelingen zijn doorgevoerd, werkt het bedrijf hier nog niet op het niveau van voor de virusuitbraak. In China is de bedrijvigheid van de onderneming weer goeddeels op peil.

In zijn handelsupdate verwacht TKH dat de autonome omzet in het eerste halfjaar met 8 tot 9 procent zal dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst voor eenmalige baten en lasten (ebita) daalt daarbij met 13 tot 16 procent. Daarbij blijft het bedrijf binnen de afspraken met banken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH 58% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare