Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Johnson houdt vast aan brexit op 31 oktober

Gepubliceerd op 18 juni 2019 22:55 | Views: 3.136 | Onderwerpen: Brexit

LONDEN (AFN) - De koploper in de Conservatieve leiderschapsstrijd waarschuwt voor de gevolgen als de brexitdeadline weer wordt verlengd. Boris Johnson beklemtoonde tijdens een debat met vier rivalen bij de BBC dat een "catastrofaal verlies van vertrouwen" in de politiek dreigt als zijn land niet uiterlijk op 31 oktober de EU verlaat.

De oud-burgemeester van Londen deed voor het eerst sinds het begin van de partijverkiezing mee aan een televisiedebat. Hij kreeg daar de vraag of hij de brexit toch zou uitstellen als een deal binnen handbereik is. Johnson reageerde ontwijkend met de mededeling dat een deal op 31 oktober "uitermate haalbaar" is.

Johnson stelde dat de brexit nu al twee keer is uitgesteld. "Als we niet uitstappen op 31 oktober, denk ik dat we allemaal een hoge prijs zullen betalen", waarschuwde de politicus, die verwees naar het feit dat zijn partij is gekelderd in de peilingen. Hij benadrukte tijdens het debat echter ook dat niemand een chaotische brexit zonder deal wil.

Stemronde

De bekende brexiteer kreeg dinsdag bij de tweede stemronde weer veruit de meeste stemmen: 126 tegenover 46 voor de nummer twee, minister Jeremy Hunt. Die is naar eigen zeggen bereid de brexit nog even uit te stellen, maar alleen als er op 31 oktober uitzicht is op een betere deal met de EU.

Er gaat ook veel aandacht uit naar Rory Stewart, de buitenstaander die bezig lijkt te zijn met een inhaalslag. Hij verwijt zijn rivalen onrealistische beloften te doen: "Ze beloven dat ze een nieuwe deal krijgen van Brussel, wat niet gaat lukken. Ze beloven dat ze een brexit zonder deal door het Lagerhuis krijgen, wat ze niet voor elkaar kunnen krijgen."

Gerelateerd

Brexit

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
18 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 dasokwat 19 juni 2019 04:45
  Arme E.U. door hun keiharde opstelling smeken zij eigenlijk Engeland te blijven.
  Een ieder weet n.l. dat het gedaan is met de EU, de volgende kandidaat wordt Italie, na eerst nog een paar honderd miljard te hebben geleend.

  EU noord moet de broekriem maar wat aantrekken om tijd te rekken, misschien het pensioenpotje, of de Koninklijke paleizen verkopen, of de Rotterdamse haven aan China verkopen, ze vinden nog wel wat
 2. RSI 19 juni 2019 06:35
  quote:

  dasokwat schreef op 19 juni 2019 04:45:


  Arme E.U. door hun keiharde opstelling smeken zij eigenlijk Engeland te blijven.
  Een ieder weet n.l. dat het gedaan is met de EU, de volgende kandidaat wordt Italie, na eerst nog een paar honderd miljard te hebben geleend.

  EU noord moet de broekriem maar wat aantrekken om tijd te rekken, misschien het pensioenpotje, of de Koninklijke paleizen verkopen, of de Rotterdamse haven aan China verkopen, ze vinden nog wel wat  Je argumentatie klopt niet - je haalt alles door elkaar. Logisch dat de EU zich keihard opstelt. Dat is de enige manier. En UK denkt dat ze het alleen gaan redden? Forget it. Wat er in Italie en UK wel overeenkomt is dat er een generatiekloof (oud vs jong) bestaat waardoor de problemen zijn ontstaan. Ik hoop het beste voor de jongeren, zij hebben de toekomst. Maar ik vrees dat zij - uit respect en omdat zij relatief met minder zijn - het onderspit gaan delven
 3. forum rang 5 dasokwat 19 juni 2019 13:28
  quote:

  RSI schreef op 19 juni 2019 06:35:


  [...]


  Je argumentatie klopt niet - je haalt alles door elkaar. Logisch dat de EU zich keihard opstelt. Dat is de enige manier. En UK denkt dat ze het alleen gaan redden? Forget it. Wat er in Italie en UK wel overeenkomt is dat er een generatiekloof (oud vs jong) bestaat waardoor de problemen zijn ontstaan. Ik hoop het beste voor de jongeren, zij hebben de toekomst. Maar ik vrees dat zij - uit respect en omdat zij relatief met minder zijn - het onderspit gaan delven


  Kun je wat gedetailleerder zijn over wat ik door elkaar zou halen ?
  Je probeert iets over een generatiekloof te zeggen bedoel je dat dat alleen in maar 2 landen in de wereld is en nooit in het verleden heeft plaats gevonden ?
  Geef eens een duidelijke uitleg (onder nu gauw weg te lopen en bij je leraar uit te huilen)
 4. forum rang 5 dasokwat 20 juni 2019 07:27
  quote:

  rationeel schreef op 19 juni 2019 19:56:


  We moeten het misschien beter uitleggen?;)


  Dat is het enige wat we kunnen doen, maar je hebt te vechten tegen een generatie die volledig is geïndoctrineerd door linkse leraren.

  Onthoud wat Hitler zei : geeft mij de controle over de schoolboeken, en de volgende generatie is voor mij.

  Ook al overtuig je er een paar, ze willen bij de meute blijven, dan voelen zij zich sterk, al rennen ze gezamelijk de afgrond in
 5. forum rang 5 dasokwat 20 juni 2019 07:51
  quote:

  objectief schreef op 20 juni 2019 07:30:


  [...]

  Ben je al 80+ want links speelt al generaties geen rol meer.


  "Links speelt geen rol meer", dat klopt precies , je weet zelf niet eens meer wat links is , links is al gewoon na een generatie gewenning, zelfs de VVD is links als het in hun voordeel is. Geef het maar een andere naam b.v. radicaal of progressief dat klinkt wat deftiger
 6. forum rang 5 dasokwat 24 juni 2019 11:05
  quote:

  rationeel schreef op 24 juni 2019 10:16:


  Rechts is links geworden. Kennis mag niet meer . Alles voor de juiste moraal.
  De geinternaliseerde deugpolitie.


  Ja , rechts is links geworden en links werd ultralinks.
  Als een Nederlander in het land opgebouwd door zijn vaderen , bevoordeeld zou worden boven nieuwe gelukzoeker, wordt het al snel als extreem rechts aangeduid.

  Ultra links zou het liefst de over,over,over kleinkinderen van de slaven een tiet geld willen geven, Nou ja niet zij natuurlijk, maar anderen moeten maar een compensatie betalen, zo sociaal zijn ze nu ook weer niet
 7. forum rang 7 josti5 24 juni 2019 11:37
  We leven in een gevaarlijke situatie, met een links-geïndoctrineerde jeugd, die angst wordt aangepraat.
  Want in tegenstelling tot wat fred/objectief beweert, is links nog springlevend, en actiever dan ooit.
  Links is 'ondergronds' gegaan, laat in het openbaar het gezicht van een mooie jongen in een fraai pak zien, en doet het eigenlijke werk op de scholen, bij de jeugd.
  Deze is al de door de ouders meest vertroetelde 'godjes'generatie ooit, en derhalve uitermate gevoelig voor de praatjes van links.
  En wederom gaan er stemmen op, om de kiesgerechtigde leeftijd te verlagen van 18 naar 16 jaar (teneinde de invloed van links nóg meer te vergroten).

  Jensen en Duk verdienen alle lof!

  www.youtube.com/watch?v=U6RSCdVR8vM

  www.youtube.com/watch?v=fHB2kARymAs

  Daar komt nog bij het cordon sanitaire van (in Nederland, maar in heel West-Europa zie je het verschijnsel) VVD, CDA, D666, PvdA, Groen Links en de gristenen, waardoor de burger ontmoedigd raakt, om anders (PVV, FvD) te stemmen: 'het heeft tóch geen zin', want zij komen niet aan de bak.
  Dat is een ijzersterk argument van het cordon sanitaire, en de rigide uitsluiting werkt ook in de praktijk: zie de recente verkiezingen van zowel Provinciale Staten en 1e Kamer, alsook de Europese verkiezingen, waar de liberalen zijn toegevoegd aan het oude blok van gristendemocraten en socialisten.
  'Rechts' wordt zowel op de scholen bestreden, als in de vertegenwoordigende organen machteloos gemaakt, waardoor de 'rechtse' kiezer moedeloos raakt, en afhaakt.
  Waarbij links negeert, dat deze ogenschijnlijke winst bij wat (economische) tegenwind als een boemerang kan huishouden, met een bruine maatschappij als gevolg.
  Huiveringwekkend. 8. forum rang 10 rationeel 24 juni 2019 11:55
  Inderdaad het is beangstigend. Het geindoctrineerde onderwijs. Ouders die het laten afweten, want druk druk druk.

  Willen ook de kinderen niet laten afwijken, zolang ze klein zijn van wat ze op school te horen krijgen.

  En als ze groter worden, zijn ze een periode nauwelijks aanspreekbaar voor ouders, want het luisterend oor zit bij de vrindjes.

  Dan volgen de harde lessen wanneer de ogen opengaan. Maar willen we die harde lessen op deze manier?

  Ik ben van mening dat we alles op alles moeten zetten om NU verbetering te krijgen. Niet meepraten, maar waar het maar kan de confrontatie aangaan, en discussieren tot je een ons weegt, en dan nog niet opgeven. En natuurlijk FVD:) kiezen.
 9. forum rang 5 dasokwat 25 juni 2019 12:33
  Deze tweede generatie zonder oorlog, heeft geen ruggengraat meer. Door en door verwende figuren die voor de lol leven, en alles vanzelf maar op hun bordje komt.
  Ontevreden omdat ze niet nog meer hebben en zoeken naar punten waarvoor of tegen ze kunnen demonstreren.
  Alleen praten met lui die je gelijk geven, en dan hetzelfde verhaal nog extremer terug vertellen.
  Vergelijk dat eens met de Oost Europese landen waar de (Russische) verdrukking nog 35 jaar langer aan hield, die mensen houden nog van hun land, en zijn trots op hun eeuwenoude tradities
18 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare