Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Colruyt snoept marktaandeel in België

Gepubliceerd op 18 jun 2019 om 19:09 | Views: 1.813 | Onderwerpen: België

Ahold Delhaize 19 jul

20,39 +0,02 (+0,10%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Supermarktconcern Colruyt heeft zijn marktaandeel in het boekjaar dat liep tot eind maart, opgekrikt in België. Met de ketens Colruyt, OKay en Spar heeft het nu naar eigen zeggen 32,2 procent marktaandeel in eigen land, tegen 31,8 procent een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarresultaten van de branchegenoot van Ahold Delhaize.

De groep heeft het financieel niet slecht gedaan in het voorbije boekjaar. De omzet bedroeg 9,4 miljard euro, een groei van 2,8 procent op vergelijkbare basis. De ebitda bedroeg 758 miljoen euro of 3,2 procent meer dan in het voorgaande boekjaar. Voor de beleggers in Colruyt is er goed nieuws: de raad van bestuur stelt een dividendverhoging voor van 1,22 naar 1,31 euro per aandeel.

In zijn vooruitzichten waarschuwt Colruyt voor "een sterkere prijs- en promotiedruk in een uitdagende Belgische retailmarkt". De groep verwacht ook niet dat het economische klimaat voor de consument in België en Frankrijk op korte termijn significant zal verbeteren. Voor winkelketen Colruyt zegt de groep te zullen blijven vasthouden aan de laagsteprijzenstrategie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Ahold Delhaize 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

België

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord