Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street hoger in aanloop Fed-vergadering'

Gepubliceerd op 18 jun 2019 om 14:45 | Views: 2.325 | Onderwerpen: Federal Reserve

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting met winst openen. Net als in Europa gaat de aandacht op Wall Street uit naar president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) die liet weten bereid te zijn tot meer stimuleringsmaatregelen. Daarnaast wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.

Draghi zei dat de ECB extra stappen kan zetten als de economische verwachtingen niet verbeteren. Tot de monetaire instrumenten behoren renteverlagingen en opkoopprogramma's, aldus Draghi op het jaarlijkse forum van de ECB in het Portugese Sintra. Op de Europese beurzen werd positief gereageerd op de woorden van Draghi, terwijl de euro in waarde daalde. De Amerikaanse president Donald Trump haalde uit naar Draghi door hem te beschuldigen van het manipuleren van de euro, ten nadele van de Verenigde Staten.

De Fed begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Er wordt verwacht dat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente deze keer niet aanpast, maar mogelijk wel de deur op een kiertje zet voor een renteverlaging later dit jaar.

Libra

Facebook staat in de belangstelling, na de onthulling van zijn eigen cryptomunt. De cryptomunt krijgt de naam Libra en moet vanaf volgend jaar beschikbaar zijn in Messenger en WhatsApp. Gebruikers kunnen daarmee aankopen doen.

Boeing kon goed nieuws melden vanaf de luchtvaartshow van Parijs. De eerste bestellingen komen binnen bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer, onder meer van Korean Air. Boeing kampt nog met de naweeën van de problemen met de 737 MAX-toestellen, die wereldwijd uit veiligheidsoverwegingen aan de grond worden gehouden na twee rampen in korte tijd.

Staal

Mogelijk komt de staalsector op Wall Street onder druk te staan door een winstwaarschuwing van staalproducent Steel Dynamics. Andere staalbedrijven als Nucor en US Steel kunnen mee omlaag gaan.

Op macro-economisch gebied werd voorbeurs gemeld dat de huizenbouw in de VS in mei is gedaald, terwijl op een lichte stijging was gerekend.

De markten in New York sloten maandag met overwegend kleine plussen. De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 26.112,53 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,1 procent omhoog naar 2889,67 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,6 procent hoger gezet op 7845,02 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Federal Reserve

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
het zwaard
0
Na de Soyaboeren, de auto,de vliegtuigindustrie nu de staalbedrijven in de problemen in de VS. Allemaal de schuld van de rest van de wereld, wegens hun oneerlijke handel volgens Trumpie.
dasokwat
0
Maak je echt maar geen zorgen over de Amerikaanse economie, ik zou liever wat aandacht besteden op het geklungel van Mario Draghi , die maar de rente blijft verlagen terwijl het al -0.4% is.
En maar weer onbetrouwbare obligaties opkopen die nooit zullen worden terug betaald, net als nog een nota-tje van Griekenland van 257 miljard , waar we naar kunnen fluiten.
Het E.U. schip is aan het zinken, alleen de rijke landen worden nog uitgezogen om de arme te redden, totdat ook dat op is en alleen een linke goas overblijft
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord