Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ook Boeing haalt grote orders binnen

Gepubliceerd op 18 juni 2019 11:43 | Views: 2.969 | Onderwerpen: luchtvaart

AIRBUS 18 sep

68,85 -2,35 (-3,30%)

Boeing Company 18 sep

161,07 -6,47 (-3,86%)

PARIJS (AFN) - Boeing heeft op de tweede dag van de grote luchtvaartbeurs van Parijs meerdere grote deals aangekondigd. De Amerikaanse vliegtuigbouwer die onder druk staat na twee grote ongelukken met vliegtuigen van het 737 MAX, tekende een intentieverklaring voor de levering van tweehonderd van zulke kisten aan vliegmaatschappij IAG, het moederbedrijf van British Airways, Iberia en Vueling.

Ook werd een order van Korean Airlines voor twintig 787 Dreamliners aangekondigd. De eerste dag van de beurs in Parijs ging grotendeels aan Boeing voorbij, terwijl de Europese concurrent Airbus de ene na de andere deal aankondigde. Boeing gaat gebukt onder de nasleep van de problemen met de 737 MAX-toestellen, die wereldwijd nog altijd uit veiligheidsoverwegingen aan de grond worden gehouden. De deal met IAG is dan ook een grote opsteker voor Boeing.

Airbus sloot op dag twee onder meer een deal met de Filipijnse luchtvaartonderneming Cebu Pacific voor de aanschaf van 31 toestellen. Verder breidde Saudi Arabian Airlines een eerdere bestelling van 35 toestellen uit tot een totaal van 100 kisten.

Cebu

Cebu bestelde zestien vliegtuigen van het type A330neo en vijf toestellen van het type A320neo. Ook wil het bedrijf tien Airbussen van het type A321 XLR hebben. Dit splinternieuwe type werd maandag aan de wereld getoond. Dit kleinere toestel kan op langere afstanden worden ingezet. Bij Saudi Arabian Airlines zijn vijftien van de bestelde kisten van het nieuwste type van Airbus. Verder gaat het om A330neo- en A320neo-kisten.

Met de overeenkomsten zijn miljarden gemoeid op basis van de cataloguswaarde. Doorgaans worden bij grote orders de nodige kortingen bedongen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS 67% zegt kopen 3 stemmen
Boeing Company 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AIRBUS SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boeing Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare