Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook Boeing haalt grote orders binnen

PARIJS (AFN) - Boeing heeft op de tweede dag van de grote luchtvaartbeurs van Parijs meerdere grote deals aangekondigd. De Amerikaanse vliegtuigbouwer die onder druk staat na twee grote ongelukken met vliegtuigen van het 737 MAX, tekende een intentieverklaring voor de levering van tweehonderd van zulke kisten aan vliegmaatschappij IAG, het moederbedrijf van British Airways, Iberia en Vueling.

Ook werd een order van Korean Airlines voor twintig 787 Dreamliners aangekondigd. De eerste dag van de beurs in Parijs ging grotendeels aan Boeing voorbij, terwijl de Europese concurrent Airbus de ene na de andere deal aankondigde. Boeing gaat gebukt onder de nasleep van de problemen met de 737 MAX-toestellen, die wereldwijd nog altijd uit veiligheidsoverwegingen aan de grond worden gehouden. De deal met IAG is dan ook een grote opsteker voor Boeing.

Airbus sloot op dag twee onder meer een deal met de Filipijnse luchtvaartonderneming Cebu Pacific voor de aanschaf van 31 toestellen. Verder breidde Saudi Arabian Airlines een eerdere bestelling van 35 toestellen uit tot een totaal van 100 kisten.

Cebu

Cebu bestelde zestien vliegtuigen van het type A330neo en vijf toestellen van het type A320neo. Ook wil het bedrijf tien Airbussen van het type A321 XLR hebben. Dit splinternieuwe type werd maandag aan de wereld getoond. Dit kleinere toestel kan op langere afstanden worden ingezet. Bij Saudi Arabian Airlines zijn vijftien van de bestelde kisten van het nieuwste type van Airbus. Verder gaat het om A330neo- en A320neo-kisten.

Met de overeenkomsten zijn miljarden gemoeid op basis van de cataloguswaarde. Doorgaans worden bij grote orders de nodige kortingen bedongen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS
Boeing Company

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AIRBUS 17:35
    162,720
    +0,79% +1,280
  2. 168,650
    -1,07% -1,830

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links