Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Alliantie Renault-Nissan blijft prioriteit'

Gepubliceerd op 18 jun 2019 om 09:32 | Views: 899

Renault 19 jul

51,06 -0,32 (-0,62%)

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De alliantie tussen de Franse autobouwer Renault en zijn Japanse branchegenoot Nissan blijft een topprioriteit. Dat zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire dinsdag in een commentaar op een mogelijke fusie tussen Renault en het Italiaans-Amerikaanse Fiat Chrysler. De Franse overheid is de grootste aandeelhouder van Renault.

''Alleen als niemand meer twijfelt aan de sterkte van het bondgenootschap tussen Renault en Nissan is het mogelijk om de gesprekken over een fusie met Fiat voort te zetten'', stelde Le Maire. Hij herhaalde daarnaast dat de Franse overheid de tijd zal nemen om een eventuele samensmeltingsdeal te bestuderen.

Bestuurders van Fiat Chrysler zouden afgelopen weekeinde op bezoek zijn geweest in Parijs. Het Italiaans-Amerikaanse concern en Renault werken volgens ingewijden achter de schermen aan mogelijkheden om nieuw leven te blazen in de mislukte fusie. De eerste poging om te fuseren klapte eerder deze maand.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Renault 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Renault

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord