Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL zet opmars voort op lager Damrak

PostNL zet opmars voort op lager Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gaven maandag opnieuw terrein prijs na de stevige verliezen van voor het weekeinde. De escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleef de markten in de greep houden. Op het Damrak zette PostNL de opmars voort.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent lager op 558,72 punten. De MidKap verloor 0,4 procent tot 796,49 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt leverden rond 1 procent in. Londen zakte 0,2 procent.

PostNL leidde de MidKap met een winst van 6 procent. Het postbedrijf dikte vrijdag al bijna 7 procent aan nadat het kabinet liet weten meer ruimte te geven voor samenwerking tussen postbedrijven. Dat opent volgens analisten van KBC Securities de weg naar consolidatie van de postmarkt, een wens die PostNL en zijn grootste concurrent Sandd openlijk koesteren.

ASMI onderaan

Chipbedrijf ASMI sloot de rij met een min van 2,3 procent. Bij de hoofdfondsen stond chipmachinemaker ASML onderaan met een verlies van 1,8 procent. Altice Europe behoorde tot de schaarse stijgers met een winst van 0,5 procent. Het kabel- en telecomconcern ziet af van de overname van de Portugese omroep Media Capital na tegenwind van de toezichthouder.

Verfconcern AkzoNobel daalde 1,2 procent na overname van de Roemeense branchegenoot Fabryo. Heineken zakte 1,7 procent. De brouwer steekt 50 miljoen euro in zijn kroegen in het Verenigd Koninkrijk.

Virgin Money onderuit

In Londen daalde Virgin Money 2 procent. Miljardair Richard Branson verkoopt de door hem opgerichte bank aan concurrent CYBG voor omgerekend bijna 2 miljard euro. Norwegian Air klom meer dan 12 procent in Oslo. De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa voert gesprekken die zouden kunnen leiden tot een overname van zijn Noorse branchegenoot.

Audi zakte 1 procent in Frankfurt. Topman Rupert Stadler van het Duitse automerk is gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij het gesjoemel met de uitstoot van diesels. Moederconcern Volkswagen verloor 1,8 procent.

Olieprijs

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 64,81 dollar door de dreiging van Chinese heffingen op olie uit de VS. Brentolie kostte 1 procent meer op 74,16 dollar per vat. Volgens persbureau Bloomberg werkt oliekartel OPEC aan een compromis over een productieverhoging. Het gaat om een relatief kleine verhoging om critici aan boord te krijgen.

De euro was 1,1602 dollar waard, tegen 1,1625 dollar op vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
PostNL

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 18 juni 2018 12:10
    Mooi spel wat Dhr vd Laar al enige jaren speelt. Samenwerking met DHL, eigen postzegel, (mislukte) poging om via de (voormalige eigendom PostNL) Bruna winkels PostNL te irriteren, het jarenlang niet uitvoeren vd afgesproken 80% norm voor eigen medewerkers (om de vakbonden te irriteren).......

    Allemaal stappen in een schaakspel om politici/PostNL (=1 pot nat) over de streep te trekken dat ze als luis in pels, voor een flinke zak met duiten overgenomen kunnen worden.

    Echter niemand die ook maar 1 moment serieus denkt dat buitenlandse partijen geïnteresseerd zijn om Sandd op te kopen. Het enige wat die te bieden hebben is een (krimpende) zak met NL brieven en daar zijn buitenlandse partijen totaal niet in geïnteresseerd. Dhr vd Laar begrijpt dat natuurlijk zelf als geen ander. Zijn (over te nemen) telefoon zal niet roodgloeiend staan met buitenlandse telefoonnummers.

    Maar PostNL is wel geïnteresseerd en dus dat gaat vroeg of laat geregeld worden want zou een multimiljonair als Dhr vd Laar al dat gezeur zo langzamerhand ook niet zat zijn? Als die er met een leuk bedrag afscheid van kan nemen dan zal hij het niet laten.
    Het alternatief voor Sandd is overigens een langzame dood sterven. Zeker nu de 80% norm een voldongen feit is geworden, en de verruiming vd regels sinds vrijdag PostNL veel meer bewegingsruimte geven, zullen de Sandd financiën hard geraakt worden.
  2. down 18 juni 2018 13:06
    Ja en er waren al mensen die postnl onder de drie lieten zakken omdat ze de logica niet meer onder controle hielden.... Gisteren verloor Duitsland van Mexico en Brazilie (de favorieten kwamen niet verder) dan een 1-1 gelijk spel Dat geeft aan dat iedereen wel dacht dat ze wel even zouden winnen Maar hoogmoed en arogantie speelde een hoofdrol De tegenstander echter bleef het hoofd koel houden en bedwongen de duur betaalde spelers die naast hun schoenen liepen en dat is moeilijk lopen,,,, nietwaar!!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 14:08
    876,72
    +0,31% +2,70
  2. 1,225
    -0,65% -0,008

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links