Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Recordverlies voor SoftBank door tegenvallers met investeringen

Gepubliceerd op 18 mei 2020 08:53 | Views: 2.447

PROSUS 10 jul

86,36 -1,84 (-2,09%)

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - SoftBank heeft vanwege tegenvallers met zijn investeringen vorig jaar een recordverlies in de boeken gezet. De Japanse telecom- en investeringsreus heeft grote belangen in kantoorverhuurder WeWork, die ook in Amsterdam werkruimtes aanbiedt, en taxi-app Uber. Maar de waarde van die bedrijven is sinds het instapmoment flink geslonken.

Het concern zette een operationeel verlies van bijna 1,4 biljoen yen in zijn eind maart afgesloten boekjaar. Dat is omgerekend zo'n 12,1 miljard euro. Onder de streep resteerde een verlies van net minder dan 1 biljoen yen. Dat zijn de slechtste cijfers in de 39 jaar dat SoftBank bestaat. Vooral bij investeringsfonds Vision Fund was het verlies enorm. Daarmee zorgde dat onderdeel vorig jaar voor de grootste terugval in winstgevendheid. Een jaar daarvoor was die tak juist goed voor het merendeel van de winst.

SoftBank investeerde eerder stevig in WeWork, maar na een afgeblazen beursgang vorig jaar viel de kantoorverhuurder bijna om. In Uber stak SoftBank eveneens geld. Na de beursgang vorig jaar werd het bedrijf echter flink minder waard dan het prijskaartje dat durfinvesteerders eerder aan het bedrijf hingen. De laatste tijd worden verschillende bedrijven waarin SoftBank heeft geïnvesteerd ook hard geraakt door de coronacrisis.

SoftBank kondigde verder aanpassingen in de top aan. De medeoprichter van de Chinese techreus Alibaba Jack Ma, die dertien jaar in de directie van SoftBank zat, gaat vertrekken. Daarnaast zijn drie nieuwe directeuren genomineerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

PROSUS

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare