Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beursgang Douwe Egberts wordt deze week aangekondigd'

'Beursgang Douwe Egberts wordt deze week aangekondigd'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De beursgang van JDE Peet's, het bedrijf achter koffiemerk Douwe Egberts, wordt deze week aangekondigd door moederbedrijf JAB Holdings. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. De koffie-onderneming wordt in Amsterdam naar de beurs gebracht en JAB heeft zich het doel gesteld daar 2 miljard euro mee op te halen.

Van die 2 miljard euro moet 700 miljoen euro uit nieuwe aandelen komen die JDE Peet's wil gebruiken om schulden af te lossen. De rest komt van de verkoop van aandelen door bestaande aandeelhouders, zoals Mondelez International. JAB, het investeringsvehikel van de Duitse miljardairsfamilie Reimann, zou zelf geen aandelen in de verkoop willen doen en grootaandeelhouder bij JDE Peet's willen blijven.

Twee maanden geleden zou de beursgang van het koffiebedrijf nog zijn uitgesteld ten tijde van een zware beursneergang. Sindsdien hebben de beurzen zich echter wereldwijd hersteld. JAB rekent er bovendien op dat de vraag naar koffie groot zal blijven ondanks de coronacrisis.

Ter voorbereiding op de beursgang voegde JAB Jacobs Douwe Egberts Group (JDE), na Nestlé de tweede koffiebrander ter wereld, samen met het Amerikaanse koffiebedrijf Peet's. De bedrijven voeren merken als L'Or, Senseo en Tassimo en ongeveer 80 procent van de omzet wordt behaald met koffie die thuis wordt gedronken. Peet's heeft ook ruim 250 eigen koffietentjes en het gecombineerde bedrijf heeft ook een aantal specialistische zaken die zich op hogere marktsegmenten richten in huis.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 mrt Media: Unilever overweegt verkoop belang in Chinese waterzuiveraar 1
  2. 19 mrt De kogel is door de kerk bij Unilever

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Charlemagne 18 mei 2020 09:31
    en dan........................ is er koffie!!!!!!!!!!!!!!!! alweer naar de beurs, dan weer eraf, weer naar de beurs, en straks.... weer er af.... ze willen uw geld als het duur is en geven het terug als het minder is..... als u koffie wil is het beter naar de supermarkt te gaan en koffie te kopen.....
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

UNILEVER PLC

44,470 17:38
+0,240 +0,54%
Premium

De kogel is door de kerk bij Unilever

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links