Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street verder omlaag door onrust Trump'

'Wall Street verder omlaag door onrust Trump'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting opnieuw in het rood zakken, na de forse koersverliezen een dag eerder. Het politieke tumult rond president Donald Trump blijft de gemoederen van beleggers op Wall Street bezighouden.

De financiële markten vrezen dat de reeks schandalen waarin is Trump verwikkeld hem zullen afleiden van het uitvoeren van zijn beleid, dat wordt beschouwd als positief voor het bedrijfsleven. Wereldwijd leidt dit tot behoorlijke onzekerheid op de aandelenmarkten.

Verder zullen Amerikaanse bedrijven die veel activiteiten hebben in Brazilië een lastige dag kunnen krijgen. Brazilië is in een diepe politieke crisis beland door een nieuwe corruptie-affaire rond de president.

Wal-Mart

Daarnaast zijn er op Wall Street kwartaalcijfers van supermarktconcern Wal-Mart en de Chinese internetmarktplaats Alibaba. De winst van Wal-Mart viel hoger uit dan analisten hadden gedacht, maar de omzet kwam onder de verwachtingen uit. Ook de resultaten van Alibaba lieten een gemengd beeld zien.

De maker van netwerkapparatuur Cisco Systems publiceerde woensdag nabeurs zijn kwartaalbericht. Cisco zag zijn omzet voor het zesde kwartaal op rij dalen en verwacht ook in het lopende kwartaal een daling. Het bedrijf kondigde ook aan 1100 banen te gaan schrappen.

Dow Jones

Voorbeurs werd bekend dat de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de VS zijn gedaald met 4000 tot 232.000. Economen rekenden in doorsnee op 240.000 aanvragen. Daarnaast toont de industrie rond Philadelphia deze maand een sterke groei. Er komt ook nog een conjunctuurbarometer van onderzoeksbureau Conference Board.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 1,8 procent lager op 20.606,93 punten. De brede S&P 500 leverde ook 1,8 procent in op 2357,03 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 2,6 procent op 6011,23 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links