Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen Azië in de min

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in Azië zijn donderdag met rode cijfers gesloten. Het sentiment stond onder druk door de forse koersverliezen op Wall Street die werden veroorzaakt door de groeiende politieke onrust rond president Donald Trump.

In Tokio daalde de Nikkei 1,3 procent tot 19.553,86 punten. Beleggers kregen een meevallend cijfer te verwerken over de Japanse economie. Die groeide in de eerste drie maanden van dit jaar met 2,2 procent op jaarbasis, wat sterker is dan verwacht. Wel zijn er zorgen bij economen of dit groeitempo kan worden vastgehouden.

Met name de financiële fondsen stonden fors onder druk in Tokio. Zo leverden de Japanse grootbanken Mizuho Financial, Sumitomo Mitsui Financial en Mitsubishi UFJ Financial tot 4,1 procent aan waarde in. Levensverzekeraar Dai-Ichi Life dook bijna 5 procent in het rood. Telecomconcern Softbank had het ook moeilijk met een koersdaling van bijna 4 procent.

De Hang Seng in Hongkong toonde tussentijds een verlies van 0,3 procent. In Seoul ging de Kospi 0,3 procent omlaag en de All Ordinaries in Sydney daalde 0,9 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links