Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursdebuut Facebook verliest glans

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden vrijdag op verlies. Het langverwachte beursdebuut van Facebook trok vrijwel alle aandacht van beleggers. Het aandeel Facebook werd voor 38 dollar naar de beurs gebracht, maar wist niet te spetteren. Dat was een teleurstelling voor veel beleggers die op een sterke koerssprong hadden gerekend.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde tegen het slot 0,7 procent lager op 12.358 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,8 procent tot 1294 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 1,3 procent tot 2805 punten.

Facebook kreeg vrijdag een notering aan de Nasdaq. De opening van de Nasdaq werd ingeluid door Facebook-oprichter en topman Mark Zuckerberg. De totale waarde van de Amerikaanse socialenetwerksite bedraagt meer dan 100 miljard dollar. Het is de grootste beursgang van een internetbedrijf ooit.

Nervositeit

De opening liep echter vertraging op, wat voor nog meer nervositeit zorgde. Het aandeel sprong daarna ruim 10 procent omhoog, maar zakte na enige tijd terug en bleef stabiel op de openingskoers. De verwachtingen dat de koers direct zou exploderen, kwamen niet uit en veel beleggers zijn teleurgesteld, aldus analisten. De banken moesten zelfs bijspringen om de koers te steunen.

Andere technologiefondsen gingen vrijdag juist flink omlaag. Zo verloor de onlinespelletjesproducent Zynga 15 procent. De handel in de maker van FarmVille werd twee keer stilgelegd. De zakelijke netwerksite LinkedIn zakte 6,2 procent en advertentiesite Groupon ging 7,3 procent omlaag.

Tegenwind

De handel op Wall Street kreeg ook tegenwind door de toegenomen zorgen over de Griekse politieke crisis en de problemen in de Spaanse bankensector. De Europese beurzen sloten vrijdag voor de vijfde dag op rij met verlies.

Na het slot van de handel in Europa maakte kredietbeoordelaar Fitch bekend de ratings van Griekse banken te verlagen, in navolging van de kredietverlaging voor Griekenland op donderdag. De geluiden over een Grieks vertrek uit de eurozone worden inmiddels almaar luider.

De euro was 1,2759 dollar waard, tegen 1,2715 dollar aan het eind van de Europese beurshandel vrijdag. Eerder op de dag gleed de eenheidsmunt weer even onder de 1,27 dollar. De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,4 procent tot 91,33 dollar per vat en Brentolie stond 0,4 procent hoger.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 mei 2012 09:08
    "Dat was een teleurstelling voor veel beleggers die op een sterke koerssprong hadden gerekend."

    Dat noemen we geen beleggers, maar speculanten. Hopelijk komt het aandeel nooit meer hoger, dan zijn we misschien voor eens en altijd ook genezen van de waanzin rondom dit soort beursgangen!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links