Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Honeywell verhoogt winstverwachting

Gepubliceerd op 18 april 2019 13:12 | Views: 1.631

SBM Offshore 11:53

12,44 -0,41 (-3,15%)

MORRIS PLAINS (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern Honeywell krikt zijn winstverwachting op na sterke resultaten in het eerste kwartaal. Het bedrijf presteerde in de eerste drie maanden goed met zijn producten voor de luchtvaartindustrie en defensie. Ook de onderdelen voor automatisering van distributiecentra kenden een sterke jaarstart.

Voor heel het boekjaar verwacht Honeywell nu een winst per aandeel tussen de 7,90 dollar en 8,15 dollar. Eerder werd nog een bandbreedte tussen de 7,80 en 8,10 dollar afgegeven. Ook over de autonome omzetgroei is het bedrijf positiever dan voorheen.

In de eerste drie maanden van dit jaar boekte Honeywell een lagere omzet en nettowinst dan een jaar eerder, van respectievelijk 6,7 miljard dollar en 1,4 miljard dollar. Die daling is het gevolg van recente afsplitsingen van divisies voor woningbouw en transportsystemen. Als die desinvesteringen niet worden meegerekend, steeg de winst per aandeel met 13 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore

Gerelateerd

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare