Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Toezichthouder AFM verbiedt binaire opties

Gepubliceerd op 18 april 2019 09:44 | Views: 1.825 | Onderwerpen: AFM, Opties

AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legt het aanbieden van bepaalde riskante beleggingsproducten aan banden. De toezichthouder verbiedt de handel in zogeheten binaire opties en voert beperkingen in voor de handel in CFD's.

Binaire opties zijn opties waarbij beleggers moeten kiezen of de waarde van een grondstof of een aandeel omhoog of omlaag gaat. Bij een juiste keuze krijgt de belegger een vast percentage van de inleg als winst, bij een foute keuze gaat de hele inleg verloren. De risico's zijn daarbij altijd groter dan de verwachte opbrengst. Het zou zelfs onmogelijk zijn om hiermee op de lange termijn winst te maken.

Bij CFD's, of contracts for difference, wordt gerekend op een verschil in waarde tussen een aandeel, grondstof, valuta of index tussen het moment van aankoop en een willekeurig punt daarna. Ook daarbij zijn de risico's onevenredig groot.

De AFM borduurt met een Nederlands verbod voort op het tijdelijk verbod van de Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA). Het is overigens de eerste keer dat de AFM zijn zogeheten productinterventiebevoegdheid gebruikt. De nieuwe maatregelen, die gelden voor onbepaalde tijd, treden vrijdag in werking.

Gerelateerd

AFM

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Opties

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. strtbn 18 april 2019 16:45
    De kans op winst bij een staatslot is natuurlijk veel kleiner dan de kans op winst bij de binaire opties die nu worden verboden. Het zelfde geldt voor al die loterijen.

    Voor de winstkans bij roulette (rood/zwart, even/oneven) geldt ongeveer hetzelfde.

    Over dergelijke "binaire systemen"hoor ik de AFM niet.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare