Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'België is groeimotor Sligro

Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 09:29 | Views: 3.203 | Onderwerpen: België

Sligro 14:31

25,10 +0,05 (+0,20%)

AMSTERDAM (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro heeft in het eerste kwartaal op eigen kracht goede zaken gedaan in België. Analisten van KBC Securities zijn tevreden over de prestaties bij de zuiderburen. België zou een groeimotor voor het bedrijf kunnen worden, denken ze.

Sligro meldde dat de opbrengsten op eigen kracht in Nederland afgelopen kwartaal met 1,6 procent zijn toegenomen en in België met 6,3 procent. Over de gehele linie vielen de omzetcijfers over het eerste kwartaal wel wat tegen. Het groothandelsbedrijf merkte dat het consumentenvertrouwen in zowel Nederland als België achteruit is gegaan. Ook speelt mee dat Pasen wat later valt dan vorig jaar.

Volgens KBC is er geen reden om de eerder door de analisten uitgesproken verwachtingen voor heel 2019 te herzien. Volgens de marktvorser trekt de groei in het tweede kwartaal waarschijnlijk weer wat aan.

Advies

KBC heeft zijn advies nog altijd staan op accumulate, met een koersdoel van 37,50 euro. De analisten denken dat in de huidige aandelenkoers de waarde van de Heineken-deal nog altijd niet volledig is ingeprezen. Sligro en Heineken kwamen in 2017 tot een definitief akkoord over de overname van de groothandelsactiviteiten van de brouwer.

ING-analisten noemen de handelsupdate van Sligro ,,nogal zacht''. ING geeft aan zich met zijn schattingen gebaseerd te hebben op een nogal vage vooruitblik van Sligro. De groothandelaar spreekt nu echter van zwakker consumentenvertrouwen, wat vaak een voorbode is van een afnemende groei in de Foodservice-markt.

Verwachtingen

De kenners verwachten dat de verwachtingen door veel analisten naar beneden worden bijgesteld en dat de koers van het aandeel daardoor onder druk komt te staan. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 38 euro.

Het aandeel Sligro noteerde donderdag omstreeks 09.50 uur 0,3 procent lager op 32 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

België

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jeroentje-2018
0
laag gewaardeerde foodstock die ook nog eens flink in de picture staat bij branchegenoten of overnemende private equity partijen. Verkoopmarges nemen toe, omzet neemt toe en de Belgische aqcuisitie begint duidelijk zijn vruchten af te leveren.

De koers daarentegen staat op het niveau van 2016! Voldoende potentieel dus.
Outperformers
0
quote:

Jeroentje-2018 schreef op 18 apr 2019 om 09:57:De koers daarentegen staat op het niveau van 2016! Voldoende potentieel dus.Dat was toch voor de verkoop van de emte supermarkten waarvan de opbrengst vorig jaar is uitgekeerd. Of mis ik iets
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links