Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pernod Ricard scherpt winstverwachting aan

Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 08:37 | Views: 996

Lucas Bols 17:35

14,10 -0,05 (-0,35%)

Pernod Ricard 17:35

160,30 +3,30 (+2,10%)

PARIJS (AFN/RTR) - Pernod Ricard is positiever gestemd over zijn jaarresultaten. De Franse drankproducent verwacht dat het resultaat uit doorlopende activiteiten op eigen kracht 8 procent hoger uitvalt dan in het voorgaande jaar. Dat is de bovenkant van een eerder afgegeven bandbreedte.

De omzet van Pernod Ricard steeg in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 2,5 procent tot iets meer dan 2 miljard euro. Dat was een lager groeitempo dan in de voorgaande drie maanden, wat volgens het bedrijf mede komt doordat Chinees Nieuwjaar vroeg viel. Veel bestellingen waren daardoor in het voorgaande kwartaal gedaan.

Het concern, tevens eigenaar van champagnemerk Mumm en wodkamerk Absolut, heeft al enige tijd te maken met de activistische belegger Elliott. Dit fonds drong er bij de Fransen op aan de winstgevendheid op te krikken. Ook beklaagde de activist zich over slecht bestuur.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Lucas Bols
Pernod Ricard

Gerelateerd

Lucas Bols

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Pernod Ricard

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord