Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever profiteert van hogere verkoopprijzen

Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 08:23 | Views: 3.186

Unilever Cert. 17:35

53,91 -0,15 (-0,28%)

ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever heeft in het eerste kwartaal meer verkocht en ook nog eens tegen hogere prijzen. Het Nederlands-Britse bedrijf zag de totale omzet weliswaar licht dalen door de verkoop van zijn margarinetak, maar als die buiten beschouwing wordt gelaten stegen de opbrengsten juist wat meer dan waar kenners gemiddeld op hadden gerekend.

De opbrengsten kwamen in het eerste kwartaal uit op 12,4 miljard euro, 1,6 procent minder dan een jaar eerder in dezelfde periode. Als de verkoop van de zogeheten spreads-divisie niet mee wordt geteld steeg de omzet met 3,1 procent. Het grootste deel daarvan kwam door prijsverhogingen.

Vooral de lijn van huishoudelijke producten deed het goed met een omzetgroei op vergelijkbare basis van 6 procent. De divisie met merken als Cif, Omo en Biotex focuste zich meer op de duurdere producten en dat wierp zijn vruchten af. De tak voor cosmetica en persoonlijke verzorging, de grootste divisie, groeide onderliggend met 3,1 procent. Voedingsmiddelen lieten met 1,5 procent een meer bescheiden groei zien.

Graeme Pitkethly

De opkomende markten lieten wat herstel zien. Dat gold vooral voor Zuidoost-Azië en Brazilië. In India zwakte de groei wat af. Unilever had eerder gewaarschuwd voor tegenwind in Latijns-Amerika. Financieel topman Graeme Pitkethly zag wel voorzichtige tekenen van herstel in Latijs-Amerika, vooral in Brazilië. ,,Maar nu moeten we nog even doorbijten."

Unilever liet weten op koers te liggen voor het behalen van zijn jaardoelstellingen. Unilever rekent op omzetgroei in 2019 die uitkomt aan de onderkant van de meerjaarsverwachting van 3 tot 5 procent. Volgens Pitkethly mikt Unilever normaliter op 1 procentpunt meer groei dan de markt. Momenteel lukt dat niet al zijn er wel ,,bemoedigende signalen" voor na 2019.

Het concern wordt al enige tijd in verband gebracht met de huidverzorgingstak van concurrent Nestlé. Die liet eerder op de dag weten in de zomer knopen door te hakken. Pitkethly wilde niet ingaan op de marktgeruchten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Unilever Cert. 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Unilever Certificate

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links