Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Samsung-zeperd zet druk op toeleveranciers'

'Samsung-zeperd zet druk op toeleveranciers'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Toeleveranciers van techgigant Samsung weten donderdag op de aandelenbeurzen de aandacht op zich gericht. Enkele testmodellen van de nieuwe opvouwbare telefoon van het Zuid-Koreaanse bedrijf kampen al binnen enkele dagen met de nodige problemen. Daarmee ligt mogelijk een nieuwe fiasco op de loer voor Samsung, menen kenners.

Tot de toeleveranciers van Samsung behoren onder meer de in Amsterdam genoteerde chipmachinemaker ASML. Ook zal er aandacht zijn voor chip- en technologiebedrijven als Aixtron, Infineon, Siltronic en STMicroelectronics.

Samsung kreeg enkele jaren terug een stevige tik na problemen met de Galaxy Note 7. Batterijen van de smartphone konden in brand vliegen. De toestellen werden uiteindelijk allemaal teruggeroepen, nadat bij meerdere incidenten mensen gewond waren geraakt.

Volgens analisten van Bloomberg Intelligence ligt een nieuwe pr-debacle op de loer, als de leiding van het bedrijf niet op de juiste ingrijpt. Mogelijk heeft uitstel van de releasedatum van de Samsung Fold de minste impact op de inkomsten en de reputatie van het bedrijf.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links