Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sligro komt traag uit de startblokken

Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 07:55 | Views: 2.853

Sligro 14:31

25,10 +0,05 (+0,20%)

VEGHEL (AFN) - Sligro Food Group kende naar eigen zeggen een trage start van het jaar. Het groothandelsbedrijf merkte dat het consumentenvertrouwen in zowel Nederland als België achteruit is gegaan. Ook speelt mee dat Pasen wat later valt dan vorig jaar.

Er ging een kwartaalomzet van 528 miljoen euro in de boeken. Dat is 0,5 procent meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Vorig jaar viel de qua omzet goede week voorafgaand aan Pasen in het eerste kwartaal en de minder goede week van Pasen zelf in het tweede kwartaal. Dit jaar vallen deze beide weken in het tweede kwartaal. Volgens Sligro scheelt dit circa 7 miljoen euro.

Verder worden de cijfers verstoord door veranderde boekhoudstandaarden. Op de omzet in het eerste kwartaal van vorig jaar moet daarom voor een juiste vergelijking ruim 1 euro miljoen in mindering worden gebracht.

Beter dan gemiddeld

Sligro meldt dat de opbrengsten op eigen kracht, gecorrigeerd voor de paas- en boekhoudeffecten, in Nederland afgelopen kwartaal met 1,6 procent zijn toegenomen en in België met 6,3 procent. Daarmee zou het bedrijf het beter doen dan gemiddeld in de markt. Sligro onthoudt zich van een concrete voorspelling voor de halfjaarresultaten.

Sligro richt zich tegenwoordig volledig op groothandelsactiviteiten. De Emté-supermarkten werden vorig jaar verkocht aan branchegenoten Jumbo en Coop.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
TURBO-TA
0
Wat een eenheid!

Verder worden de cijfers verstoord door veranderde boekhoudstandaarden. Op de omzet in het eerste kwartaal van vorig jaar moet daarom voor een juiste vergelijking ruim 1 euro miljoen in mindering worden gebracht.
Jeroentje-2018
0
Tevreden resultaat 1e kwartaal Sligro:
www.iex.nl/Nieuws/ANP-180419-098/Slig...

Zeker als je meerekent dat de paassales dit jaar buiten het 1e kwartaal resultaat valt .(scheelt zo'n Euro 7 miljoen.bron:Sligro)
Er een nieuwe boekhoudmethode in 2019 wordt gehanteerd, welke de cijfers neerwaarts beinvloed.

Wat positief is dat de recente Belgische acquisitie een mooie positieve bijdrage levert aan het kwartaalresultaat.

Daarnaast maakte zojuist Unilever bekend dat de verkoopmarges verbeteren.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links