Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaten Vopak volgens verwachting'

Gepubliceerd op 18 april 2018 09:42 | Views: 3.614

HAL Trust 16:29

122,80 -0,40 (-0,32%)

Vopak 16:28

49,19 +0,44 (+0,90%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van tankopslagbedrijf Vopak over het eerste kwartaal komen redelijk overeen met de verwachtingen. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op het handelsbericht. ING stelde dat onderliggend Vopak goed presteert.

Vopak zag de omzet, winst en de bezettingsgraad dalen in de eerste drie maanden. Verder handhaafde het bedrijf zijn verwachtingen. Daarbij kan in 2019 het resultaat aanzienlijk verbeteren door de kostenbesparingen en de capaciteitsuitbreiding. Vopak kondigde daarnaast aan de Botlek-terminal uit te breiden met vijftien tanks. Deze expansie moet in 2020 gereed zijn.

ING zei dat Vopak op jaarbasis de resultaten redelijk stabiel wist te houden, ondanks de lastige marktomstandigheden. NIBC verklaarde dat het bedrijf ,,solide'' heeft gepresteerd. Kepler Cheuvreux vindt wel dat de outlook van Vopak wat ,,aan de vage kant'' is.

Bij ING en KBC staat het advies op hold, bij NIBC op buy en bij Kepler op reduce. Het aandeel Vopak noteerde woensdag omstreeks 09.30 uur een winst van 5 procent op 41,04 euro. Daarmee was het de sterkste stijger in de AEX.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 100% zegt kopen 5 stemmen
Vopak 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare