Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heineken voert bierverkopen verder op

Gepubliceerd op 18 april 2018 08:43 | Views: 2.802 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 11:22

82,96 -1,10 (-1,31%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in het eerste kwartaal meer bier aan de man gebracht, maar minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat maakte het bierconcern bekend in een tussentijds handelsbericht, waarin het zijn vooruitzichten voor heel 2018 handhaafde. De brouwer zei eerder voor heel het jaar te rekenen op groei van winst en omzet.

Heineken wist het totale verkochte biervolume in de eerste drie maanden van het jaar op eigen kracht met 4,3 procent op te voeren, waarbij het eigen merk met een volumegroei van 8,1 procent een bovengemiddelde bijdrage leverde. In Europa had Heineken last van het relatief koude weer. Mede daardoor vielen de biervolumes in de regio 1,7 procent lager uit.

In de regio Azië was de volumegroei het sterkst. Hier was sprake van een groei op eigen kracht van 11,3 procent. Vooral de verkopen van Tiger gaven de resultaten in de regio een impuls. In Noord- en Zuid-Amerika stegen de volumes met 6,8 procent op eigen kracht. De groei in Afrika, het Midden-Oosten en en Oost-Europa was 6,1 procent.

Resultaten als verwacht

Volgens topman Jean-François van Boxmeer waren de resultaten van de brouwer als verwacht. De gerapporteerde winst daalde tot 260 miljoen euro van 293 miljoen euro over de eerste maanden van 2017.

De nettowinst (beia) viel volgens Heineken wel hoger uit dan een jaar eerder. Daarbij wordt rekening gehouden met eenmalige posten en de afschrijving van immateriële activa zoals goodwill door overnames. Verder wees Heineken op wisselkoerseffecten die de resultaten dit jaar naar verwachting negatief zullen beïnvloeden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare