Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei hoger door zwakkere yen

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is dinsdag met een kleine winst gesloten, geholpen door een verzwakking van de Japanse yen. Elders in de regio was een wisselend beeld op de beurzen te zien. Beleggers in Azië bleven terughoudend door de geopolitieke spanningen rond Noord-Korea.

De Nikkei-index in Tokio steeg 0,4 procent tot 18.418,95 punten. Exporterende bedrijven profiteerden van de zwakkere yen. Zo gingen de autofabrikanten Nissan en Mazda tot 1,2 procent vooruit. Elektronicabedrijf Sharp sprong 6 procent omhoog. Het Taiwanese moederconcern Foxconn zou zijn Japanse dochter willen betrekken bij de overname van de geheugenchipdivisie van het noodlijdende technologiebedrijf Toshiba (plus 0,8 procent).

Japanse beleggers kijken ook naar een ontmoeting die de Japanse premier Shinzo Abe heeft met de Amerikaanse vicepresident Mike Pence. Zij zullen vooral praten over Noord-Korea, maar ook over handelsbetrekkingen en de valutamarkt.

Beurzen

De Kospi in Seoul ging licht omhoog. Pence waarschuwde bij een bezoek aan de Zuid-Koreaanse hoofdstad dat de Noord-Koreanen niet de vastberadenheid van de Amerikaanse regering of de kracht van het Amerikaanse leger in het Verre Oosten op de proef moeten stellen.

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,9 procent in het rood. De beurs in Hongkong heropende na het lange paasweekeinde. Ook in Sydney keerden beleggers terug van Pasen. De All Ordinaries ging ruim 1 procent omlaag. Mijnbouwers stonden bij de verliezers op de Australische beurs onder druk van de gedaalde ijzerertsprijs.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.460,08 08:20
+907,92 +2,42%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links