Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

STOCKWATCH 'Deal Andre Pectin goed nieuws voor DSM'

Gepubliceerd op 18 maart 2019 09:10 | Views: 2.401

DSM 17:35

116,75 +1,65 (+1,43%)

AMSTERDAM (AFN) - Het is goed nieuws dat speciaalchemieconcern DSM zijn belang in het Chinese Andre Pectin vergroot van 29 naar 75 procent omdat daardoor de eigenaarsstructuur wordt gestroomlijnd. Dat schrijft KBC Securities in een reactie.

DSM kondigde maandag aan dat de transactie is afgerond. DSM nam in 2013 een belang van 29 procent in Andre Pectin. Na het schikken van een aandeelhoudersdispuut is het bedrijf met de andere aandeelhouders overeengekomen een extra deelneming van 46 procent te kopen voor circa 150 miljoen euro. Het resterende belang van 25 procent blijft in handen van Shandong Andre Group.

Andre Pectin is een producent van ingrediënten die structuur geven aan voedsel. Het in 2003 opgerichte bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Yantai en haalt een jaaromzet van circa 65 miljoen euro.

KBC stelt dat de gehele transactie vrij klein is en dat het bedrijfsresultaat van Andre Pectin circa 1 procent zal bijdragen aan het resultaat van DSM. KBC handhaaft zijn accumulate-advies en een koersdoel van 100 euro. De bank zei DSM te blijven waarderen voor zijn solide marktposities en brede productaanbod.

Het aandeel DSM sloot vrijdag op 97,64 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare