Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Crisis zadelt AF-KLM naar verwachting op met miljardenverlies

Gepubliceerd op 18 februari 2021 06:25 | Views: 1.281 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:35

5,58 +0,00 (+0,07%)

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartconcern Air France-KLM zal coronajaar 2020 naar verwachting hebben afgesloten met een verlies van om en nabij de 7 miljard euro. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten. Door de vele coronalockdowns wordt er veel minder gevlogen dan voorheen. Ondertussen lopen de vaste lasten gewoon door. Het bedrijf opent later op donderdag de boeken.

Zowel Air France als KLM kondigde ingrepen aan onder het personeel. Bij KLM gaat het om nog eens 800 tot 1000 banen bovenop de eerdere aankondiging van 5000 banen die werden geschrapt. De ingreep staat nog los van de impact van de strengere coronamaatregelen die eind vorig jaar werden ingesteld.

Air France-KLM heeft volgens kenners nu niet genoeg geld om dit jaar door te komen. Nederland en Frankrijk, de grootste aandeelhouders van het Frans-Nederlandse concern, zijn al maanden in gesprek over aanvullende steun, bovenop de dik 10 miljard euro die al is toegekend via leningen en garantiestellingen.

Vermoedelijk moet Air France van Brussel in Parijs start- en landingsrechten opgeven als voorwaarden voor extra steun. De Franse regering zou dit niet zien zitten. Ook de Nederlandse demissionaire ministers zouden overleg hebben gevoerd met Brussel, maar over de inhoud werd eerder niets losgelaten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare