Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beurshandel in teken omzetalarm Apple'

'Beurshandel in teken omzetalarm Apple'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag lager te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met verliezen openen. Een omzetwaarschuwing van Apple zet de stemming onder druk. De Amerikaanse techreus verwacht dat de vraag naar iPhones in China zal worden geraakt door de uitbraak van het nieuwe coronavirus in het land.

De Europese toeleveranciers van Apple en de chipbedrijven zullen naar verwachting onder druk komen te staan in navolging van de koersverliezen bij de Aziatische toeleveringsbedrijven. Volgens Apple duurt het langer dan verwacht voordat de situatie in China weer is genormaliseerd en heeft het bedrijf last van verstoringen in de toeleveringsketen. Dit heeft tot gevolg dat er ook elders in de wereld tijdelijke tekorten aan iPhones zijn.

Het dodental als gevolg van het coronavirus in China is inmiddels gestegen tot 1868. Dat is een stijging van 95 ten opzichte van een etmaal eerder. Het aantal Chinese besmettingen nam toe met bijna 1900 gevallen tot 72.400. Daarmee lijkt het er volgens de autoriteiten op dat de groei van het aantal besmettingsgevallen nog steeds een dalende trend vertoont.

Kendrion

Op het Damrak opende Kendrion de boeken. De leverancier van elektromagnetische onderdelen had afgelopen kwartaal opnieuw last van handelsspanningen. Die drukten op de resultaten van onder andere automakers, die belangrijke klanten van het bedrijf zijn. Het bedrijf zag daardoor de omzet dalen en het nettoverlies toenemen.

Het in Amsterdam genoteerde Alumexx kwam ook met een handelsbericht. De producent van aluminium ladders wil in de eerste helft van dit jaar extra aandacht geven aan verdere groei in Duitsland. De resultaten over 2019 kan Alumexx nog niet uit de doeken doen, omdat het bedrijf nog geen geschikte boekhouder heeft kunnen vinden.

Overname Alstom

Aan het overnamefront meldde de Franse treinenbouwer Alstom overeenstemming te hebben bereikt met het Canadese Bombardier over een overname van diens treinentak. De overnameprijs kan oplopen tot 6,2 miljard euro. Eerder bevestigden beide bedrijven al dat er werd gepraat over een deal.

De Europese beurzen lieten maandag weinig beweging zien. De AEX-index eindigde vrijwel vlak op 629,17 punten en de MidKap daalde 0,7 procent tot 975,72 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,3 procent. Wall Street was gesloten vanwege President's Day.

De euro was 1,0828 dollar waard tegen 1,0834 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 51,70 dollar. Brentolie kostte 1 procent minder op 57,11 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Apple

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 inbetween 18 februari 2020 08:33
    Stel je voor dat het resultaat per kwartaal van 80 miljard!! iets zou teruglopen. Oef, dat wordt droog brood met water. En die arme mensen in azie maar hard werken 12 uur per dag met gevaar voor eigen leven voor 1 dollar per dag om de grondstoffen voor apple naar boven te halen. Hypocriet bedrijf!!
  2. forum rang 4 Jopie1962 18 februari 2020 08:39
    quote:

    inbetween schreef op 18 februari 2020 08:33:

    Stel je voor dat het resultaat per kwartaal van 80 miljard!! iets zou teruglopen. Oef, dat wordt droog brood met water. En die arme mensen in azie maar hard werken 12 uur per dag met gevaar voor eigen leven voor 1 dollar per dag om de grondstoffen voor apple naar boven te halen. Hypocriet bedrijf!!
    Hypocriete klanten !! wel lekker profiteren.
  3. EK-sight-ing-trader 18 februari 2020 09:53
    Er is ook goed nieuws
    Het aantal dagelijkse nieuwe doden neemt af:
    15-02 143
    16-02 143
    17-02 106
    18-02 98

    Als deze trend zich voortzet is de piek in zicht en daarmee ook de afname van de griep crisis. Misschien nog een maandje/2 maandjes en dan is het weer voorbij.
  4. [verwijderd] 18 februari 2020 10:30
    Laat Apple crashen zeg. Het is absurd hoe analisten en media een bedrijf kunnen ophemelen.

    Onze Wereldeconomie draait op Apple ?

    Het moet niet gekker worden.

    Omdat Apple minder telefoons verkoopt en produceerd, daarmee gaat het slechter met economie. Het wordt met dag gekker, verkooppraatjes van Media en Analisten.

    Apple verliest zijn glans omdat mensen er steeds meer achter komen, dat een telefoon van 1.500 euro niet meer bijdraagt tot een beter klimaat.

    Kopen beter een phone van Huawei van 500 euro. Hou je nog 1.000 euro over om op vakantie te gaan.

    Je bent een rund als je nu nog een Iphone koopt. Geen smart technologie, geen koppeling met apparaten, geen nieuwe gadgets.
    Apple is paradepaardje van Amerika, maar Amerika is duur en achtergebleven in technologie, net als Apple.

    Jeugd begint langzaam weg te vinden naar Huawei en Samsung, vanwege prijs en 5G smart technologie.

    Tijd van Apple glorie is voorbij, mede dankzij Trump die 2 jaar niks deed aan infrastructuur en technologie.

  5. forum rang 8 Branco P 18 februari 2020 17:47
    Ik heb hier vanochtend reacties gepost op de huidige stand van coronavirus, met name een duidelijke uitleg waarom de piek nu achter de rug is en we op dit moment dagelijks meer mensen hebben die genezen van het virus dan dat er nog nieuwe besmettingsgevallen bijkomen. Kennelijk zijn mijn berichten door IEX weggehaald? Maar waarom?
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 10:32
    872,64
    -1,29% -11,43
  2. Apple 15 apr
    172,660
    -2,21% -3,905

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links