Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Minder nieuwe auto's verkocht in EU in januari

Gepubliceerd op 18 februari 2020 08:14 | Views: 1.944 | Onderwerpen: autoindustrie, Europa

BRUSSEL (AFN) - De verkoop van nieuwe personenwagens in de Europese Unie is in januari gedaald. Volgens autobranchevereniging ACEA ging de verkoop met 7,5 procent omlaag tot bijna 957.000 auto's in vergelijking met een jaar eerder.

Als redenen voor de lagere autoverkoop wijst de organisatie op veranderingen in belastingwetgeving in sommige EU-lidstaten, de zwakkere economie en onzekerheid rond het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU. In de grote Europese automarkten Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland waren verkoopdalingen te zien. In Nederland zakte de verkoop van nieuwe personenauto's vorige maand met ruim 6 procent tot 44.303 stuks ten opzichte van een jaar eerder.

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dipje
0
geen wonder als meer dan de helft van de nieuwprijs uit belastingen en allerhande heffingen bestaat....in NL staan de prijzen van alle producten in geen verhouding tot de daadwerkelijke waarde.
Mick75
1
@ Dipje, de daadwerkelijke waarde houdt in, dat je in NL mag wonen. Het land met de gelukkigste inwoners. Het land waar ondernemers 50 EUR moeten betalen aan de belastingdoenst om belastingaangifte te mogen doen. BPM is een zegen, want mede daardoor kunnen we genieten van eindeloze discussies door riant betaalde ondeskundigen in de tweede kamer.
havik of duif
0
Wat zeggen cijfers op maandbasis, nog niks tot dat er een langdurige trend zichtbaar wordt en dan komen er acties om de voorraden weg te werken.
het zwaard
0
Mensen die 'n nieuwe auto willen kopen weten echt niet voor welke brandstof ze moeten kiezen en stellen dus hun aankoop uit. Onzekerheid troef in autoland!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare