Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britse bank HSBC gaat duizenden banen schrappen

Gepubliceerd op 18 februari 2020 07:55 | Views: 1.897 | Onderwerpen: Groot-Britannië

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse bank HSBC is van plan komende drie jaar tot zo'n 15 procent van zijn totale personeelsbestand te schrappen. Dat komt neer op ongeveer 35.000 banen. Het financiële concern, dat voornamelijk in Azië zaken doet, hoopt met die megabanenreductie eindelijk de weg omhoog terug te vinden.

HSBC heeft het al langer moeilijk. Zo werd de bank geraakt door het Chinees-Amerikaanse handelsconflict en de onlusten in Hongkong. Recent drukt ook de uitbraak van het nieuwe coronavirus op de resultaten. HSBC denkt dat de kosten in totaal met 4,5 miljard dollar omlaag moeten om het tij te keren.

"Delen van ons bedrijf leveren geen acceptabele rendementen op. We schetsen daarom een herzien plan om het rendement voor beleggers te verhogen", zegt interim-topman Noel Quinn in een toelichting.

In verband met de reorganisatie zet het concern een afwaardering van meer dan 7 miljard dollar in de boeken. Hierdoor halveerde de winst in het afgelopen jaar tot 6 miljard dollar, ondanks dat de totale jaarinkomsten van de bank wel met ruim 2 miljard dollar opliepen tot circa 56 miljard dollar.

Gerelateerd

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare