Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Handelsspanningen vergroten verlies Kendrion

Gepubliceerd op 18 februari 2020 07:52 | Views: 2.585

Kendrion 01 apr

10,00 0,00 (0,00%)

ZEIST (AFN) - De leverancier van elektromagnetische onderdelen Kendrion heeft in het vierde kwartaal andermaal last gehad van handelsspanningen. Die drukten op de resultaten van onder andere automakers, die belangrijke klanten van het bedrijf zijn. Het bedrijf zag daardoor de omzet dalen en het nettoverlies toenemen.

Over de laatste drie maanden van 2019 boekte Kendrion een omzet van 92,3 miljoen euro. Dat is 9 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) halveerde op jaarbasis tot 3,8 miljoen euro. Onder de streep resteerde een verlies van 3 miljoen euro, tegenover een nettoverlies van 1,8 miljoen in het slotkwartaal van 2018.

Kendrion, dat fabrieken heeft in China, ziet in het nieuwe coronavirus een nieuw probleem. Maatregelen tegen de verspreiding van de ziekte in het Aziatische land hadden tot nu toe een "beperkt effect" op de bedrijfsvoering. Ernstiger voor Kendrion kan de impact van de epidemie op de wereldeconomie zijn, waarschuwt topman Joep van Beurden

Productielocaties

Productielocaties van Kendrion in Shanghai en Suzhou bleven na het Chinees Nieuwjaar langer dan gepland gesloten, maar zijn sinds vorige week weer open. Doordat fabrieken met lokale toeleveranciers en klanten werken, bleven grote logistieke problemen volgens topman Van Beurden uit.

Om de marges op peil te houden bij dalende opbrengsten, snijdt Kendrion al een tijd in de kosten. In het vierde kwartaal bespaarde het bedrijf 5 miljoen euro aan personeelskosten, waarbij circa 70 banen verloren gingen. De onderneming ziet nog mogelijkheden om in de eerste helft van dit jaar 500.000 euro aan kosten te besparen.

Overname

"We draaien elk dubbeltje om, maar zonder dat dit ten koste gaat van investeringen in de toekomst", schetste Van Beurden het "moeilijke kwartaal". Over de toekomst is hij positiever, vooral als het gaat om opdrachten voor elektrisch en geautomatiseerd rijden. Hij wijst er daarbij op dat het orderboek van de autotak vorig jaar met 320 miljoen euro aan verwachte omzet is aangedikt. Daarvan heeft 65 procent te maken met vernieuwende autotechnologie.

Kendrion rondde begin dit jaar de overname af van INTORQ, een maker van industriële remmen. Die overname moet ervoor zorgen dat de industrietak van het bedrijf een groter deel van de omzet genereert. Bij de halfjaarcijfers in augustus praat Kendrion beleggers bij over de strategie voor het gecombineerde bedrijf.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Kendrion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Gunther
0
Zitten wel wat eenmalige lasten in en aangepaste EBITA is 1.2M waar ING rekende op 0.4M. Bovendien sterke free cash flow en 2020 stabiliseert het waarna in 2021 twee grote projecten beginnen in automotive. Licht aan het einde van de tunnel. Denk dat we de bodem wel eens gezien kunnen hebben.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare