Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vastned verhoogt resultaat flink

AMSTERDAM (AFN) - Vastned heeft in 2015 een fors hoger resultaat behaald, vooral dankzij positieve herwaarderingen van de vastgoedportefeuille. Het resultaat steeg naar 65,5 miljoen euro, van 31,7 miljoen euro een jaar eerder.

Volgens Vastned verbeterde het indirect resultaat van een min van 14,8 miljoen euro naar een winst van 16,3 miljoen euro vorig jaar. De waardemutatie van de vastgoedportefeuille bedroeg 26 miljoen euro positief. De brutohuuropbrengsten namen af van 96,4 miljoen naar 93,2 miljoen euro. Dat kwam met name door de overgang naar meer kwalitatief beter maar lager renderend vastgoed in de portefeuille.

De bezettingsgraad bedroeg eind 2015 97,9 procent. Het aandeel 'premium city high street shops' steeg naar 68 procent, van 60 procent eind 2014.

Premium city high street

Het direct resultaat per aandeel kwam uit op 2,58 euro. Voor 2016 wordt door Vastned op 2,30 tot 2,40 euro per aandeel gerekend.

Vastned is van plan dit jaar de focus opnieuw te leggen op uitbreiding van de premium city high street-portefeuille. Volgens topman Taco de Groot wordt daarbij vooral gekeken naar Amsterdam, Antwerpen, Parijs en Madrid. Ook wil het bedrijf doorgaan met desinvesteringen van niet-strategisch vastgoed, vooral in Nederland. Daarbij wordt volgens De Groot onder meer gekeken naar Harderwijk en Leeuwarden.

De topman zei verder het erg vervelend te vinden dat V&D failliet is gegaan en dat er geen doorstart wordt gemaakt voor het warenhuisbedrijf. Vastned ondervindt volgens De Groot zelf amper last van de malaise in de Nederlandse winkelstraat, dankzij de focus op het hogere segment. De vergelijkbare verkopen zijn hier positief.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Vastned ondertekent brugfinanciering met ABN en Rabo
  2. 15 feb Vastned boekt nog weinig vorderingen met desinvesteringen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Vastned

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Vastned

22,000 17:35
-0,150 -0,68%
Premium

Vastned boekt nog weinig vorderingen met desinvesteringen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links