Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vergrijzing transport levert baankansen op'

AMSTERDAM (AFN) - Schoolverlaters en werkzoekenden hebben de komende jaren een grote kans op het vinden van een baan in de sector transport en logistiek. Dat zegt uitkeringsinstantie UWV.

De kansen van de laagopgeleiden onder hen zijn echter beperkt, omdat werkgevers steeds hogere eisen stellen. Bijvoorbeeld waar het gaat om technische vaardigheden en talenkennis.

De baankansen ontstaan vooral door vergrijzing van het huidige werknemersbestand. In geen andere sector van de Nederlandse economie is de vergrijzingsgolf sterker dan in transport en logistiek. Ook het economisch herstel zorgt voor meer vacatures. De vergrijzing van het personeelsbestand speelt vooral in het beroepsgoederenvervoer, de binnenvaart en het personenvervoer over de weg en het spoor.

De werkgelegenheid in de sector is na jarenlang krimp nog niet florissant te noemen. Maar met het economisch herstel in het vooruitzicht, zal er na 2014 weer ruimte zijn voor groei van het aantal banen. Dat zal volgend jaar nog een bescheiden groei zijn en na 2015 een structurele groei van ruim 1 procent per jaar. In de periode 2015-2018 ontstaan daardoor jaarlijks 36.000 nieuwe vacatures, aldus het UWV.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 februari 2014 12:34
    Wordt tijd dat het wegentransport heel veel wegenbelasting gaat betalen.
    Ze rijden nu, voor minder wegenbelasting dan een klein personenautootje, de wegen kapot en veroorzaken eindeloze files. Gewoon belasting laten betalen kan er uiteindelijk toe leiden dat dat transport eindelijk eens efficiënt gaat worden.
    Te gek voor woorden immers dat enorm veel lege vrachtwagens rijden en de wegen belasten.
    Gewoon een extra heffing voor elke lege vrachtwagen, m.u.v. de kleinere wagens die voor regionaal vervoer bestemd zijn.
    Wetgeving moet aangepast worden en eindelijk geld besteden aan echt deskundige logistieke diensten die landelijk en/of Europees het vervoer faciliteren.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links