Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

FNV wil NOW-steun in coronafonds stoppen

Gepubliceerd op 18 januari 2021 13:15 | Views: 1.361

GrandVision 05 mrt

25,45 +0,10 (+0,39%)

UTRECHT (ANP) - FNV wil dat de NOW-steun, die de overheid aan winkels betaalt als bijdrage aan de loonkosten, in een coronafonds wordt gestopt. Daaruit zou het personeel dan betaald moeten worden. Zo wordt voorkomen dat de ketens de steun voor andere zaken gebruiken en het personeel alsnog voor de kosten van de lockdown opdraait.

De vakbond ontving verschillende signalen dat winkels zeggen dat werknemers hun uren na de lockdown moeten inhalen of nu gedwongen worden vakantiedagen op te nemen. Het coronafonds dat de FNV voor ogen heeft zou dat tegen moeten gaan. Ook zouden daarmee mensen met een tijdelijk contract, die nu volgens de bond vaak worden ontslagen, in dienst kunnen worden gehouden. Mensen die niet in de winkels hoeven te zijn, blijven dan doorbetaald thuis. Verder wil FNV dat toeslagen doorbetaald blijven worden zodat mensen er niet in loon op achteruit gaan.

Branchevereniging INretail vindt het logisch dat mensen niet de toeslag krijgen voor werk in de avond of zondag als ze niet op die tijden werken. "Daardoor kan het salaris verschillen met wat mensen verwachten", beseft een woordvoerder de erop wijst dat het voor winkeliers ook zware tijden zijn en zij niet-noodzakelijke uitgaven zoveel mogelijk zullen beperken.

Bestellingen

Met de cao-partners, waar FNV niet toe behoort, heeft INretail afspraken gemaakt over verschillende zaken die tijdens de lockdown spelen. "Dan gaat het om lonen, maar ook flexibele inzet van mensen voor bijvoorbeeld het inpakken of bezorgen van bestellingen in webwinkels."

Na de lockdown roept FNV winkels op om niet in de avond en op zondag open te gaan. Daarmee moet het aantal reisbewegingen beperkt worden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
GrandVision 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 aandeeltje! 18 januari 2021 17:12
    ? De NOW bijdrage gaat naar werkgever en die betaalt salarissen door.
    Hoezo fonds??

    Uiteraard hoeven werknemers de uren niet in te halen.. wat is dat nu voor onzin?

    Ook is het logisch dat enig vakantiedagen worden opgenomen. Alles lijkt me wat overdreven. Dit om te voorkomen dat iedereen vakantie opneemt als de winkels weer opengaan.

1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare