Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

FNV-voorman Busker: De Boer was open, eerlijk en betrouwbaar

Gepubliceerd op 18 januari 2021 12:28 | Views: 1.182

DEN HAAG (ANP) - "Open, eerlijk en betrouwbaar", zo omschrijft FNV-voorman Han Busker de plotseling overleden Hans de Boer, oud-voorzitter van werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. "We hebben de afgelopen tijd in verschillende dossiers veel met elkaar opgetrokken, zoals de pensioendiscussie en de steunpakketten voor corona. Daarin hebben we elkaar weten te vinden", aldus Busker.

"De Boer was een stevige onderhandelaar die soms ook ongenuanceerde uitspraken kon doen, waardoor hij onderhandelingen op scherp zette. Maar dat paste bij zijn karakter", aldus Busker. "Hij was ook oplossingsgericht, open, eerlijk en betrouwbaar. Als je een afspraak had gemaakt, dan kwam hij die ook na." Tijdens de coronacrisis schoven De Boer en Busker als vertegenwoordigers van polderorgaan Stichting van de Arbeid wekelijks aan bij het kabinet om namens de bonden en werkgevers te praten over de uitvoering van de steunpakketten voor de economie.

Busker noemt De Boer een goed mens. "Hoewel we op heel veel fronten verschillende opvattingen hadden, hadden we een open lijn en konden we eerlijk naar elkaar toe zijn. Dat heb ik altijd zeer gewaardeerd."

De FNV-voorzitter zegt dat het als een schok komt dat iemand die eigenlijk zou gaan genieten van het leven, dat nu ineens niet meer kan gaan doen. De Boer overleed in de nacht van zondag op maandag aan de gevolgen van een zware hersenbloeding enkele dagen eerder, aldus VNO-NCW. De Boer, die in september 2020 afzwaaide als voorzitter, werd 66 jaar.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare