Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Citi verlaagt advies Heineken'

'Citi verlaagt advies Heineken'

AMSTERDAM (AFN) - Citi verlaagt zijn beleggingsadvies voor het aandeel Heineken van buy naar hold. Ook de koersdoel gaat omlaag, van 100 naar 84 euro. Analisten van de zakenbank wijzen in een rapport op de brutowinstmarge, die volgens hen dit jaar lager zal uitkomen.

De groeivertraging van het aantal verkochte artikelen en stijgende kosten zullen de marge drukken met zo'n 40 procentpunt ten opzichte van een eerdere raming. Ook de vooruitzichten op de korte termijn zijn niet gunstig. ,,Nog meer risico's kunnen de kop op steken'', aldus de marktvorsers.

Bovendien is het volgens Citi waarschijnlijk dat Heineken zijn exclusieve contract met winkelketen Oxxo zal verliezen. Beleggers zullen de komende tijd hierop hun aandacht richten, ,,wat het sentiment rondom het aandeel Heineken gaat drukken¨, concludeert de zakenbank.

Eerder deze week verhoogde Jefferies zijn beleggingsadvies voor Heineken juist van hold naar buy, met een koersdoel van 90 euro. Het aandeel Heineken eindigde donderdag op 75,50 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt Beursblik: kansen bierbrouwers liggen bij speciaalbier
  2. 14 feb Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Bert.f 23 januari 2019 17:16
    wat een gelul, wanneer word de waarheid eens een keer verteld. Dat het negatief gaat bij Heineken heeft maar 1 grote reden en dat is VAN BOXMEER. Die heeft heineken kapot bezuinigd en constant valse info naar buiten gebracht over kosten en grondstoffen etc etc. Nederlandse klanten rennen de deur uit, service is arrogant slecht. Klanten voelen zich bedrogen met die Sligro deal. Klanten pikken het niet meer, en dat resulteerd in een leegloop van grote omzet klanten. En deze ziekte breid zich steeds verder uit over het hele Heineken concern. MAAR DE FAM HEINEKEN WAS VAN BOXMEER GEIL, EN HIJ HEEFT DAAR MAXIMAAL GEBRUIK VAN GEMAAKT. toen , nu, en straks als hij weg is met zijn Africaanse zaakjes een arrogante zakken vullen. Freddy had hem allang buitengeflikkerd maar al die ja knikkers die allemaal een duid van het zakje krijgen vinden het allemaal best. Hoe een trots biertje zo arrogant kon worden door een schoft van een BOXMEER. Het is triest dat al die aandeelhouders hun bek niet open durve trekken, nee want anders zijn ze niet meer welkom in het clubje zakkenvullers. KLanten whatever werknemers whatever heineken trots whatever. HET GAAT MAAR OM 1 DING WINST WINST WINST >> OP DIT MOMENT <<, NOU ZAKKEN VULLERS SUCCES HET VULLEN IS AFGELOPEN TIJD VOOR SHORTS
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Heineken

87,160 17 apr
+0,280 +0,32%
Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links