Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beter Bed eist compensatie voor gifschandaal

Gepubliceerd op 18 januari 2019 08:09 | Views: 5.140

Beter Bed 15:09

1,58 +0,01 (+0,38%)

UDEN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed sleept de Duitse chemiereus BASF voor de rechter. Het bedrijf uit Uden wil op die manier een schadevergoeding loskrijgen voor het Duitse gifschandaal dat ongeveer een jaar geleden speelde.

Dochterbedrijf Matratzen Concord kreeg een flinke klap toen bleek dat schuimmatrassen door een productiefout van BASF te veel van een giftige stof konden bevatten. Hoewel er volgens Beter Bed geen direct gevaar was, zat de schrik er bij Duitse consumenten flink in en liepen de verkopen terug.

Topman John Kruijssen doet verder geen inhoudelijke uitspraken over de stappen tegen BASF. ,,Ik wil niet vooruitlopen op het bedrag, ik wil een fatsoenlijke afwikkeling.''

Handelsbericht

Beter Bed kwam vrijdag ook met een handelsbericht over het vierde kwartaal. Het bedrijf zegt op koers te liggen met de reorganisatie die in oktober werd aangekondigd en noteerde een stijging van de vergelijkbare omzet ten opzichte van een jaar eerder met 2,2 procent. Vooral in de Benelux trok de verkoop aan.

Bij de reorganisatie valt het doek voor 176 van de circa 1000 Matratzen Concord-vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook trekt Beter Bed zich terug uit Spanje en is een nieuwe strategie uitgerold voor Nederland en België.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed 56% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare