Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Marktkenners zien Akzo als overnamedoel

Gepubliceerd op 18 jan 2019 om 07:58 | Views: 4.411

Akzo Nobel 18 okt

84,00 -0,07 (-0,08%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Verfmaker AkzoNobel wordt gezien als mogelijk overnamedoel dit jaar. Het Nederlandse concern is een van de 116 ondernemingen die genoemd werden in een onderzoek van persbureau Bloomberg. In totaal deden daar 24 handelaren, analisten en fondsenmanagers aan mee.

Akzo was in 2017 al eens in het vizier van het Amerikaanse PPG Industries, maar de overnamepogingen van de Amerikanen werden met de nodige moeite weerstaan. Wel zette Akzo de speciaalchemietak vervolgens in de verkoop om onder meer activistische investeerder Elliott tevreden te stellen. Die verkoop werd vorig jaar afgerond.

Het Britse ITV werd overigens het vaakst genoemd als potentiële overnameprooi in het Bloomberg-onderzoek. De Duitse aanbieder van verkoopsites Scout24 en lichtmaker Osram stonden tweede en derde. De branchegenoot van Signify is mogelijk minder interessant geworden nu topman Olaf Berlien onlangs in een interview zei dat er ,,donkere wolken aan de hemel'' zijn voor zijn bedrijf.

Het aandeel AkzoNobel sloot donderdag op 71,84 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Akzo Nobel 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links