Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice koploper op stormachtig Damrak

Altice koploper op stormachtig Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gingen donderdag licht vooruit. Op het Amsterdamse Beursplein 5 werd de beursvloer ontruimd vanwege stormschade aan het dak, maar dat had volgens een woordvoerster geen effect op de handel. De stemming werd verder gesteund door de nieuwe recordstanden op Wall Street en een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie.

De AEX-index op het Damrak noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de plus op 564,39 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 850,07 punten. Parijs en Frankfurt stegen tot 0,4 procent. In Londen, waar veel bedrijven ex-dividend noteerden, zakte de beurs 0,4 procent.

SBM Offshore behoorde tot de sterkste stijgers bij de hoofdfondsen met een winst van 2,7 procent. De maritiem dienstverlener werd samen met speciaalchemiebedrijf DSM (plus 1,1 procent) toegevoegd aan de favorietenlijst van ING. Winnaar was kabel- en telecomconcern Altice met een plus van 2,8 procent. Sterkste daler was KPN met een min van 0,9 procent.

Chipmachinemaker

ASML won 1,5 procent. De chipmachinemaker won een dag eerder al 5 procent na sterker dan verwachte kwartaalcijfers.

In de MidKap stond verlichtingsbedrijf Philips Lighting bovenaan met een plus van 2 procent. PostNL sloot de rij met een verlies van 0,6 procent. ING haalde het postbedrijf van zijn favorietenlijst.

Teleurgesteld

In Brussel won Ablynx 0,8 procent. Grootaandeelhouder Van Herk Investments vindt het bod van de Deense farmaceut Novo Nordisk op het Belgische biotechnologiebedrijf te laag. Van Herk heeft ruim 10 procent van de aandelen Ablynx.

In Londen zakte AB Foods 2,7 procent. Beleggers reageerden teleurgesteld op de omzetcijfers van het moederbedrijf van Primark over het eerste kwartaal. Het Britse makelaarsbedrijf Countrywide kelderde ruim 16 procent na een winstwaarschuwing. In Frankfurt steeg chipmaker Infineon 4,1 procent dankzij een adviesverhoging door Goldman Sachs.

Olie

In Parijs won Carrefour ruim 2 procent na beter dan verwachte omzetcijfers van het Franse supermarktconcern. Vliegtuigbouwer Airbus steeg 1,8 procent na een order van 16 miljard dollar van Emirates voor de superjumbo A380.

De euro was 1,2215 dollar waard, tegen 1,2229 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 64,02 dollar. Brentolie zakte een fractie tot 69,34 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links