Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pimco voorzichtig over economische groei

AMSTERDAM (AFN) - De economische groei in Europa en de Verenigde Staten trekt dit jaar nauwelijks aan, terwijl de Chinese economie verder afkoelt. Dat voorspelde vermogensbeheerder Pimco maandag.

Voor de VS voorspelt Pimco een groei van 2 tot 2,5 procent in 2016, tegen 2,5 procent vorig jaar. In de eurozone blijft de vooruitgang naar verwachting stabiel op 1,5 procent.

Door de trage groei en lage inflatie in het eurogebied moet de Europese Centrale Bank (ECB) zijn beleid dit jaar volgens de vermogensbeheerder verder versoepelen, waardoor het verschil met het beleid van de Federal Reserve verder toeneemt. De Fed voert de rente in de VS dit jaar naar verwachting juist geleidelijk verder op.

Britse economie

De groei in China valt volgens de prognoses dit jaar terug van bijna 7 naar circa 6 procent. Volgens de vermogensbeheerder heeft de Chinese overheid wel ,,,de wil en de middelen om de tragere groei het hoofd te bieden''. China moet daardoor de draai kunnen maken naar een diensteneconomie, die vooral is gericht op de binnenlandse vraag. Dit blijft echter een ,,lastige opgave'', aldus Pimco.

De Britse economie groeit dit jaar naar verwachting met 2 tot 2,5 procent. De groei wordt echter bedreigd door de onrust rond een eventuele 'Brexit'. Als de Britten er daadwerkelijk voor kiezen om de EU te verlaten, dan zou dat in de ogen van Pimco een jaar later tot een economische krimp van 1 à 1,5 procent in het Verenigd Koninkrijk kunnen leiden.

Olie

De olieprijs vindt op de middellange termijn weer de weg omhoog, voorspelde Pimco verder. ,,We verwachten dat de prijs hoger zal zijn over zes tot acht maanden", zei portfolio manager Mike Amey.

Volgens Pimco is het van belang dat de vraag naar olie niet significant is afgenomen. ,,Het is lastig te zeggen waar de ondergrens van de olieprijs ligt. Maar als de productie straks stabiliseert, dan is dat goed voor de olieprijs. We denken niet dat die nog veel verder zal zakken."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links