Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING en KPN bij 'top picks' van SNS

ING en KPN bij 'top picks' van SNS

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-fondsen ING, KPN en Wolters Kluwer behoren tot de 'top picks' van SNS Securities voor de eerste helft van dit jaar. Het effectenhuis maakte maandag bekend ook brood te zien in de MidKappers ASMI en BAM, de Smallcap-fondsen Accell en Beter Bed en beursaspirant ForFarmers.

Het aandeel ING is volgens SNS momenteel aantrekkelijk gewaardeerd en bovendien is de bank ,,goed gepositioneerd'' om te profiteren van een aantrekkende Europese economie. SNS voorziet een toenemende vraag naar kredieten en een daling van het totaal aan slechte leningen.

KPN is ondanks zijn ,,sterke'' vrije kasstroom en een verlaagd risicoprofiel nog steeds ,,ondergewaardeerd'', meent SNS. Het telecomconcern kan onder profiteren van dalende investeringskosten rond de jongste technologieën (FttH, 4G).

ASMI

Informatieleverancier Wolters Kluwer blijft naar verwachting uitbreiden in marktsegmenten met een bovengemiddelde groei. ,,Na vele jaren van lage autonome groei, is het tempo in de afgelopen twee jaar toegenomen. In 2015 nam de autonome groei toe tot 3 procent, een niveau dat we niet hebben gezien sinds 2007.'' SNS ziet een opwaarts koerspotentieel van 15 procent richting 35 euro.

ASMI moet het als ,,duidelijke marktleider'' hebben van een verdere groei van zijn ALD-technologie, die het mogelijk maakt meer chips op een 'wafel' te plaatsen. De huidige ,,zeer lage waardering'' van het fonds geldt volgens SNS als instapmoment.

Accell

Bouwer BAM boekt vooruitgang met zijn 'Back in Shape'-herstructureringsprogramma, dat ,,verder opwaarts potentieel'' oplevert. De voornaamste vraag is volgens SNS wat BAM gaat doen met het door besparingen bijeengebrachte geld. BAM mikt op 100 miljoen euro aan besparingen per jaar in de komende jaren en wil ook zijn werkkapitaal fors terugdringen. ,,2016 wordt het jaar om de vruchten te plukken''.

Fietsfabrikant Accell zal profiteren van de aanhoudend sterke vraag naar e-bikes. Het bedrijf wist zijn winst en omzet in het derde kwartaal van 2015 te verhogen en de verwachting is dat beide resultaten in de tweede helft van het jaar hoger waren dan in de tweede helft van 2014, aldus SNS.

Beter Bed

Beter Bed heeft zijn resultaten sinds het derde kwartaal van 2014 sterk verbeterd. SNS ziet voldoende capaciteit bij het bedrijf om op overnamepad te gaan. Bovendien verbeteren de marktomstandigheden mede dankzij een stijgend consumentenvertrouwen en toenemende huizenverkopen.

ForFarmers gaf in maart 2015 aan dit jaar naar de beurs te willen. De aandelen in het bedrijf zullen in de loop van dit jaar overgaan van een handelsplatform van Van Lanschot naar Euronext, een stap die ,,een positief effect zal hebben op de koers'', aldus SNS. ForFarmers boekte al in 2014 en 2015 kosten voor interne maatregelen die het bedrijf klaar moesten stomen voor de aanstaande beursintroductie. Overnames kunnen zorgen voor verdere groei.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING
KPN

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. ING Groep 17:38
    15,230
    +0,41% +0,062
  2. 3,321
    -1,72% -0,058

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links