Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street gaat lager openen'

'Wall Street gaat lager openen'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen maandag naar verwachting lager aan de laatste volle handelsweek van dit jaar. Veel richtinggevend nieuws is er niet voor beleggers op Wall Street. De ogen zijn vooral gericht op de Federal Reserve. De Amerikaanse koepel van centrale banken houdt dinsdag en woensdag zijn beleidsvergadering, waarbij naar verwachting de rente nogmaals wordt verhoogd.

Fed-voorzitter Jerome Powell zal woensdag na de bekendmaking van het rentebesluit een toelichting houden, met nieuwe economische verwachtingen. Daarbij zal vooral worden gelet op opmerkingen over het toekomstige beleid van de Fed. De laatste tijd wordt gespeculeerd dat de centrale bank volgend jaar mogelijk een stuk terughoudender zal zijn met het verhogen van de rente.

Op macro-economisch gebied kwam voorbeurs nieuws over de industriële bedrijvigheid rond New York. Later deze week komen er gegevens over onder meer de Amerikaanse huizenmarkt, de orders voor duurzame goederen en de bestedingen en het vertrouwen van consumenten in de Verenigde Staten. Ook komt er een nieuwe raming over de economische groei in de VS in het derde kwartaal.

1MDB

Bij de bedrijven openen deze week onder meer pakketbezorger FedEx, chipfabrikant Micron Technology en sportartikelenproducent Nike de boeken. Maandag nabeurs komt softwarebedrijf Oracle met resultaten.

Goldman Sachs kan reageren op het nieuws dat de zakenbank in Maleisië een strafzaak aan zijn broek heeft vanwege het grote schandaal rond het staatsfonds 1MDB. Ook zijn enkele oud-werknemers in staat van beschuldiging gesteld. Het fonds 1MDB is de spil in een groot schandaal in het land. De voormalige premier van Maleisië, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen.

Boeing

Fastfoodketen Jack in the Box lijkt een hogere opening te krijgen. De onderneming bevestigde dat ze kijkt naar strategische opties, waaronder een verkoop. Er vinden al gesprekken plaats met mogelijke kopers, aldus Jack in the Box.

Verder liet Boeing weten dat er overeenstemming is met zijn Braziliaanse branchegenoot Embraer over de voorwaarden van hun samenwerking bij de bouw en verkoop van verkeersvliegtuigen. Boeing krijgt zoals verwacht 80 procent van de op te richten joint venture en Embraer de overige 20 procent.

De Dow-Jonesindex sloot vrijdag 2 procent lager op 24.100,51 punten. De S&P 500 verloor 1,9 procent tot 2599,95 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 2,3 procent tot 6910,66 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links