Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Solide bod Saxo op BinckBank'

'Solide bod Saxo op BinckBank'

AMSTERDAM (AFN) - Het Deense Saxo Bank heeft een solide bod uitgebracht op onlinebroker BinckBank. Dat schrijft KBC Securities in een reactie. Volgens de bank is het bod van 6,35 euro per aandeel, inclusief dividend, eerlijk en zijn de kansen op succes groot gezien de rationele strategische overwegingen bij de overname.

Het bod ligt 35 procent hoger dan de slotkoers van BinckBank op vrijdag en is in totaal 424 miljoen euro waard. De overname wordt unaniem gesteund en aanbevolen door BinckBank. KBC ziet geen redenen om het ,,aantrekkelijke'' voorstel te weigeren. Het beleggingsadvies voor BinckBank staat momenteel op reduce met een koersdoel van 4,40 euro.

ING verklaart eveneens dat het bod van Saxo voor BinckBank eerlijk is, als wordt gekeken naar financiële prestaties en trends van de afgelopen jaren en de bescheiden verwachtingen voor de korte termijn. Verder is de overname vanuit het oogpunt van Saxo logisch, als wordt gekeken naar verschillende factoren zoals de afgeronde strategische reorganisatie bij BinckBank. Al met al spreekt ING dan ook van een positief bericht. Het advies staat op hold, met een koersdoel van 4,50 euro.

Het aandeel BinckBank stond maandag omstreeks 10.45 uur 30,3 procent hoger op 6,15 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links