Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Krimp verwacht voor Franse economie in vierde kwartaal

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Franse economie zal in het vierde kwartaal weer krimp laten zien vanwege de herinvoering van lockdownmaatregelen tegen het oplaaiende coronavirus. Dat meldde het Franse statistiekbureau Insee.

In het beste scenario, waarbij de beperkingen op 1 december eindigen en de economische activiteit weer sterk opveert, wordt gerekend op een krimp met 2,5 procent op kwartaalbasis. Als de pandemie aanhoudt en de economische activiteit niet verbetert, kan de neergang uitkomen op 6 procent, aldus Insee. Voor heel 2020 rekent het bureau op een krimp van de Franse economie met 9 tot 10 procent.

"De tweede coronagolf en de hernieuwde inperking van de bevolking hebben het herstel beschadigd en het tempo van de crisis verandert", stelt het statistiekbureau. Volgens Insee is de impact van de virusuitbraak is nu wel minder groot dan eerder dit jaar omdat de lockdowns minder strikt zijn en meer bedrijven open kunnen blijven door extra gezondheidsmaatregelen. De horeca in Frankrijk kan nog wel tot half januari gesloten blijven, zo werd eerder op de dag bekend.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 november 2020 08:03
    De Franse frank werd ingevoerd in 1795, zes jaar na de Franse Revolutie. Hij verving het Franse pond dat al sinds de middeleeuwen in gebruik was. Een frank was gelijk aan een pond en 3 deniers. De frank werd onderverdeeld in 100 centimes. Frankrijk was hiermee het tweede land ter wereld dat het decimale stelsel invoerde; de Verenigde Staten waren Frankrijk in 1783 voorgegaan.

    De wisselkoers van de Franc verslechterde voortdurend door inflatie en een weinig degelijk financieel beleid. In 1960 werd de nieuwe frank ingevoerd, die een waarde had van 100 oude frank. Daarbij ontstond de nieuwe centime die gelijk was aan een oude frank. Deze nieuwe Franse frank moest echter al in 1969 weer worden gedevalueerd. De munt bleef in gebruik tot de invoering van de euro in 2002.


    Bron: nl.m.wikipedia.org/wiki/Franse_frank
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links