Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

5G-netwerk KPN bereikt ruim twee derde van Nederland

Gepubliceerd op 17 november 2020 16:19 | Views: 3.087 | Onderwerpen: Nederland

KPN 15 jan

2,64 +0,00 (+0,04%)

ROTTERDAM (AFN) - Ruim twee derde van de Nederlanders kan inmiddels gebruik maken van het snellere mobiele 5G-netwerk van KPN. Ook de snelheid van 4G-verbindingen wordt opgevoerd. Het telecombedrijf rekent erop in de loop van volgend jaar landelijk dekkend te zijn met de vernieuwingen.

Volgens KPN gaat het om een grote operatie die grondig wordt aangepakt. Het bedrijf is eind 2019 begonnen met het moderniseren van zijn gehele mobiele netwerk, waarbij de apparatuur op alle circa 5000 mobiele opstelpunten wordt vervangen. Oude antennes maken plaats voor nieuwe exemplaren, die alle beschikbare frequentiebanden ondersteunen en waarmee veel meer capaciteit en dekking beschikbaar komt. Met dit hele proces is de onderneming nu iets over de helft.

Rivalen T-Mobile en Vodafone meldden eerder al dat hun 5G-netwerk in Nederland min of meer landelijk dekkend is. De Nederlandse overheid veilde in juli frequenties voor 5G. De drie grootste telecomproviders op de Nederlandse markt telden samen ruim 1,2 miljard euro neer om van die frequenties gebruik te mogen maken. Vodafone begon al in april, dus voorafgaand aan de veiling, met het aanbieden van 5G via frequentiebanden voor 4G.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 77% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Beursplein 5 17 november 2020 22:32
  In een oproep aan de Europese Unie waarschuwen meer dan 180 wetenschappers en artsen uit 36 landen voor het gevaar van 5G, dat zal leiden tot een enorme toename van onvrijwillige blootstelling aan elektromagnetische straling. De wetenschappers dringen er bij de EU op aan Resolutie 1815 van de Raad van Europa te respecteren. Zij verzoeken om een onafhankelijke EU werkgroep in te stellen die de gezondheidseffecten opnieuw kan beoordelen.

  “Wij, ondergetekende wetenschappers, adviseren een moratorium op de uitrol van 5G, de vijfde generatie voor mobiele communicatie, totdat potentiële gevaren voor de menselijke gezondheid en het milieu volledig zijn onderzocht door wetenschappers onafhankelijk van de industrie. 5G zal de blootstelling aan radiofrequente elektromagnetische velden (RF-EMF) aanzienlijk verhogen bovenop de reeds bestaande 2G, 3G, 4G, WiFi enz. RF-EMF is bewezen schadelijk voor mens en milieu”.

  Initiatiefnemers
  Eén van de initiatiefnemers is Dr.L. Hardell, Professor in Oncologie aan de Örebro Universiteit in Zweden. Hij stelt: “De telecomindustrie probeert technologie uit te rollen die mogelijk zeer reële, onbedoeld schadelijke consequenties heeft. Wetenschappelijke studies, zowel recent als van vele jaren geleden, stellen schadelijke effecten op de gezondheid vast bij testen van draadloze producten onder realistische omstandigheden. We zijn zeer bezorgd dat de toename van blootstelling aan straling door 5G, leidt tot schade die niet kan worden teruggedraaid”.

  Hardell: “De vijfde generatie (5G) van radiofrequente straling wordt nu ontwikkeld. Dit wordt gedaan zonder dosimetrische bepaling of studie van de mogelijke gezondheidseffecten. De media verheerlijken vooral alle mogelijkheden die deze technologie belooft te zullen bieden, zoals de zelfrijdende auto en Internet of Things (IoT). De consequenties voor de gezondheid van mens, plant en dier worden in het geheel niet besproken. Politici, overheden en media zijn verantwoordelijk voor een onevenwichtige voorlichting. De gewone man wordt niet geïnformeerd over tegengestelde meningen over deze technologische ontwikkeling. Gezondheidseffecten door radiofrequente straling zijn in de media een non issue, althans in Zweden, maar ook in de meeste andere landen.”

  Wetenschappelijk overzichts-paper van de initiatiefnemers: 5G: Great risk for EU, US and international health – Compelling evidence for eight distinct types of great harm caused by EMF exposures and the mechanism that causes them

  Gezondheidsrisico’s 5G onbekend voor hoogste frequenties, schrijft Gezondheidsraad

  EU Reflex studie toont DNA-schade aan door straling van draadloze apparaten en mobiele telefoons

  5G-netwerk
  De uitbreiding van het 5G-netwerk, bedoeld om grotere hoeveelheden data sneller draadloos te kunnen doorsturen, vereist de bouw van veel meer masten in stedelijke gebieden. Op die manier, redeneren de wetenschappers, ontsnapt niemand nog aan de potentieel schadelijke gevolgen van straling. We worden immers al blootgesteld aan 2G-, 3G, 4G- en Wi-Fi-straling.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare