Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Shell kreeg geld terug van Britse overheid

Gepubliceerd op 17 november 2020 14:09 | Views: 9.540 | Onderwerpen: Groot-Britannië

Royal Dutch Shell A 15:20

16,84 -0,24 (-1,41%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell kreeg in 2019 geld terug van de Britse overheid omdat belastingverliezen werden geleden op investeringen in offshore-projecten in de Noordzee en omdat het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk vergoedingen kreeg voor het ontmantelen van oude boorplatformen. Dit komt naar voren uit een jaarlijks rapport over de belastingafdracht van Shell.

Wereldwijd betaalde Shell vorig jaar in totaal 7,8 miljard dollar aan winstbelasting plus nog eens 5,9 miljard dollar aan licentiebetalingen. Shell betaalde het grootste bedrag, bijna 2,9 miljard dollar, in Oman, gevolgd door Noorwegen en Nigeria. In Nederland betaalde het bedrijf vorig jaar 340 miljoen dollar aan winstbelasting en royalties, vrijwel volledig via het belang van 50 procent in NAM.

Maar in het Verenigd Koninkrijk ontving Shell juist 116 miljoen dollar van de overheid, wat vergelijkbaar is met 2018. Ook in Frankrijk, Zuid-Afrika en Indonesië kreeg Shell geld terug, al was dat in veel mindere mate. Het Brits-Nederlandse bedrijf betaalt in 99 landen belastingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 80% zegt kopen 55 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare