Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Cijfers Nedap veel beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 17 november 2017 10:24 | Views: 6.211

Nedap N.V. 30 okt

44,70 -2,60 (-5,50%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten die Nedap over het derde kwartaal naar buiten bracht, waren beter dan verwacht. Met name de vooruitzichten van de Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet, waren ,,duidelijk beter" dan geraamd, zo meldde NIBC in een rapport over het bedrijf.

Analist Johan van den Hooven wees op de stevige omzetgroei, die ook operationeel voor betere resultaten zorgde. Hij had voorzien dat Nedap dit jaar met een omzetgroei van een procent of 7 op de proppen zou komen. De verwachting van het Groenlose bedrijf zelf is ruim 10 procent. De winstgroei werd door Van den Hooven op 18 procent geraamd. Hier rekent Nedap op 25 tot 30 procent.

De verkoop van beveiligingsdochter Nsecure aan Unica wijst er volgens NIBC op dat Nedap zich meer en meer richt op gepatenteerde producten en oplossingen. Ook de boekwinst van circa 25 miljoen euro is volgens Van den Hooven meer dan de minstens 15 miljoen euro waar de analist op rekende.

Aandelen

Nedap kondigde aan circa 5 procent van de uitstaande aandelen in te kopen.

NIBC hanteert een advies accumulate op Nedap. Het aandeel van het bedrijf stond omstreeks 10.15 uur 5,2 procent hoger op 41,32 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nedap N.V. 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare