Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

HAL ziet nettovermogenswaarde stijgen

Gepubliceerd op 17 november 2016 18:09 | Views: 4.184

HAL Trust 18 jan

120,20 +0,40 (+0,33%)

AMSTERDAM (AFN) - De nettovermogenswaarde van HAL Holding is in de eerste negen maanden van het jaar met 352 miljoen euro gestegen tot 13,4 miljard euro. Dat maakte het investeringsbedrijf donderdag nabeurs in een handelsupdate bekend. Daaruit bleek ook dat de waarde van belangen in beursgenoteerde ondernemingen en de liquiditeitenportefeuille met 1,4 miljard euro zijn gedaald, vooral als gevolg van de lagere beurswaarde van optiekketen GrandVision.

Eind september bedroeg de beurswaarde van de minderheidsbelangen in beursgenoteerde ondernemingen Vopak, Boskalis, Safilo en SBM Offshore 5 miljard euro. Dat was eind 2015 4,7 miljard euro.

Bij Optiek-retail kwam de omzet 3,2 procent hoger uit op 2,5 miljard euro. Exclusief het effect van acquisities en wisselkoersveranderingen, steeg de omzet met 70 miljoen euro. Eind september bedroeg de beurswaarde van het belang van 76,72 procent in GrandVision 4,8 miljard euro. De verkoop van het belang in AudioNova zorgde voor een netto boekwinst van 480 miljoen euro en een verkoopopbrengst van 850 miljoen euro.

Dividendbeleid

HAL doet geen uitspraak over de verwachte winst in 2016.

HAL maakte tevens bekend het dividendbeleid te wijzigen waarbij de optie om betaling van het dividend in contanten in plaats van aandelen te verzoeken komt te vervallen. ,,Gezien de huidige stand van de liquide middelen zal worden voorgesteld om het dividendbeleid te wijzigen, inclusief het dividend over het jaar 2016'', aldus de onderneming. HAL stelt aandeelhouders voor bij de aandeelhoudersvergadering om het dividend voor de helft in contanten en voor 50 procent in aandelen uit te keren.

Het dividend zal gebaseerd blijven op 4 procent van de ,,naar volume gewogen gemiddelde decemberkoers" van het aandeel in het jaar voorafgaande aan het jaar van de dividenduitkering.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare