Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC verlaagt koersdoel Flow Traders

AMSTERDAM (AFN) - De tegenvallende prestaties van Flow Traders in de Verenigde Staten zijn eigenlijk de enige smet op het kwartaalbericht van de beursintermediair, zeggen analisten van KBC Securities. Maar die smet is wel zo groot dat ze hun modellen voor het bedrijf hebben moeten aanpassen. Het koersdoel voor Flow Traders gaat omlaag van 30 euro naar 28,50 euro, bij een gelijkblijvend koopadvies.

Dat de Amerikaanse handelsinkomsten wederom daalden komt omdat de opleving in handelsactiviteit aan de overzijde van de Atlantische Oceaan vooral plaatshad in handel waarin Flow Traders minder vertegenwoordigd is. De handelsprestaties van vastrentende waarden in de VS waren niet zoals het bedrijf had verwacht.

Volgens de marktvorsers bij KBC werkte de situatie in de VS ook door in de marge van Flow Traders. Die ging daardoor stevig omlaag. De analisten vinden dat de tegenvaller neerkomt op een nieuw niveau van volatiliteit, en dat hadden ze niet zien aankomen. Afgezien van de Amerikaanse situatie was overigens sprake van een "fantastisch" handelsbericht, aldus KBC.

'Eenmalige tegenvaller'

Ook bij ING geven de analisten een negatief oordeel over de kwartaalresultaten van Flow Traders. Wel heeft ING de indruk dat Flow Traders inmiddels druk bezig is met verbeteringen op het vlak van vastrentende waarden. De kenners denken daarom dat het mogelijk bij een eenmalige tegenvaller blijft. Ook merkt ING op dat het met de ETP-handel in Noord- en Zuid-Amerika wel de goede kant op ging. ING handhaaft zijn koopadvies, met een koersdoel van 30 euro.

Het aandeel Flow Traders noteerde donderdag omstreeks 09.35 uur 6,8 procent lager op 21,44 euro. Daarmee was het met afstand de sterkste daler in de Amsterdamse MidKap.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Flow Traders
KBC Groep

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Hoeksema 17 oktober 2019 19:08
    quote:

    pmav schreef op 17 oktober 2019 11:15:

    Moeilijk om positief te zijn bij een pay-out ratio van 163%.
    Pay-out beleid dat uitgevoerd wordt is minimaal 50% uitbetalen (zoals vele bedrijven). Dit doen ze ook altijd, afgelopen jaren iets van 70%.
    En als ze dit nu weer doen, dan betekent dit een dividend van zeker 4%.

    Lijkt mij niet verkeerd voor een bedrijf dat in een overgangsfase zit. Waarbij meer differentiatie in propositie komt. Met stabielere winstverwachtingen tot gevolg.

    Zwaai,
    Ronald
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links